Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Marc i Paula, assassinats en l'anomenat 'crim de Susqueda'

Una llibreta, nova pista clau per saber qui va acabar amb la vida de Marc i Paula

Encara es desconeix l'autor del crim de Susqueda, en el qual van morir la parella de 23 i 21 anys

Marc i Paula, assassinats en l'anomenat 'crim de Susqueda'
Marc i Paula, assassinats en l'anomenat 'crim de Susqueda' | Cedida

El conegut com el 'crim de Susqueda' és, sens dubte, una d'aquelles pàgines de la crònica negra al nostre país que estan plenes de misteri. En aquest pantà català van ser trobats sense vida, l'agost de 2017, Marc Hernández i Paula Mas, una jove parella de 23 i 21 anys que havia anat a acampar uns dies mentre practicaven caiac.

Des del principi, es va investigar el seu cas com un assassinat, després que en els cossos dels joves presentessin signes de violència i ella un tret al cap. Després de mesos de treballs policials, es va detenir un primer sospitós, Jordi Magentí, un pescador i caçador habitual a la zona.

Finalment, però, aquest era posat en llibertat pel jutge a finals del 2018, després que no trobés cap prova concloent en contra seva. Posteriorment, la investigació faria un gir i se centraria en Bartomeu Soler, un home que vivia sol en una cabana propera a l'embassament i que va ser considerat un testimoni clau per resoldre el crim.

El problema es va produir quan, a finals del 2019, va ser trobat mort a la mateixa barraca on vivia. En principi, el seu cos va ser descobert al costat d'una forca, de manera que tot semblava indicar que s'havia suïcidat. Tot i això, l'autòpsia va determinar que la causa de la mort va ser una aturada cardíaca.

Tot i que la policia catalana podria haver arribat a un carreró sense sortida després de la mort de Soler, la realitat és que aquest podria encara podria aportar una clau per a la investigació, tot i haver mort. I és que en la seva cabana s'hauria trobat una llibreta, a la qual hauria tingut accés el diari 'El Punt Avui', que podria obrir una nova línia d'investigació.

Més de 30 matrícules apuntades en una llibreta

El que explica mitjà citat és que a la llibreta, que pertanyia a Bartomeu Soler, hi hauria apuntada una mena de llista amb les matrícules i les marques dels cotxes que passaven per aquest pantà de la demarcació de Girona. Per un motiu que encara es desconeix, Bartomeu Soler tenia una mena de registre de tot vehicle que observava per la zona.

A més, en algunes ocasions no només es limitava a apuntar el tipus de cotxe i dades sobre el vehicle. Diverses d'aquestes anotacions anaven acompanyades dels noms dels conductors i amb algunes frases com «no fiar-se'n».

Res de nou sobre l'únic detingut fins al moment

Tenir les dades de tots els cotxes que van poder estar a la zona podria ser clau per identificar possibles sospitosos, però també per descartar-los. I és que entre les més de 30 matrícules que havia apuntades a la llibreta, 3 correspondrien a 3 Land Rover del model 'defender'.

Cal recordar que les càmeres de seguretat van gravar un vehicle d'aquest model per la zona el dia en què la jove parella va desaparèixer. A més, un dels fets que va provocar que la policia pensés en Jordi Magentí com a possible implicat en l'assassinat és que també condueix un Land Rover. Això sí, la llibreta de Soler podria enfonsar totalment aquest indici, ja que cap de les tres matrícules de Land Rover apuntades coincideix amb el cotxe de Magentí, segons 'El Punt Avui'.

Així doncs, malgrat la important novetat en la investigació, la recerca de qui va assassinar la Paula i el Marc encara continua oberta. Aviat es compliran 4 anys des de la seva mort i les incògnites continuen sent moltes, sobretot veient que no es va poder demostrar la presumpta implicació de l'únic detingut per aquest crim.