ÚLTIMA HORA

🚨 Sanitat obre la porta a mantenir els confinaments perimetrals per Nadal

El lloc de residència de la infanta Cristina si Urdangarin entra a la presó, una incògnita

Una qüestió que ha estat estudiant la Família Reial i que podria posar en escac al rei Felip és el lloc de residència de la infanta en cas que Urdangarin entri a presó.

Iñaki Urdangarin y la infanta Cristina, antes del partido
Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina, abans del partit de la Copa EHF de Suïssa | Imatge de: Xarxes socials.

 

La infanta Cristina i Iñaki Urdangarín han iniciat el compte enrere per al 21 de març, data en la qual el cunyat del rei Felip VI haurà d'acudir al Tribunal Suprem i defensar la seva innocència davant els delictes que se li imputen. Malgrat que sobre ell pesa una condemna de sis anys i tres mesos de presó, fa uns dies la parella es va deixar veure en públic durant la celebració del partit de la Copa EHF d'handbol a Suïssa, on es van enfrontar el Fraikin BM Granollers i el Wacher Thun.

Tots dos van ser vists a peu de pista, envoltats dels jugadors i l'equip tècnic del club i es van mostrar d'allò més somrients, relaxats i, en el cas d'Urdangarin, interessat en valorar les reaccions precedents a l'enfrontament, una imatge molt allunyada de la que es podria esperar donades les circumstàncies.

Així les coses, les mirades se centren ara en la infanta Cristina, que pot estar a punt d'enfrontar-se a una etapa d'allò més complicada amb l'ingrés a la presó del seu marit. Malgrat que els advocats d'Urdangarin van presentar un recurs d'apel·lació, el Suprem no va fer sinó demanar l'augment de la pena, que podria passar a ser de deu anys de presó.

La infanta Cristina i els seus fills, de tornada a Espanya?

De fet, la infanta i els seus fills ja haurien pensat el destí al qual es mudarien en el cas que Urdangarin ingressés a la presó. Tal com van recollir diversos mitjans quan es va conèixer la condemna, ja fa un any, Portugal podria convertir-se en la nova llar de la germana de Felip VI i els seus quatre fills.

Això es deu al fet que en un primer moment es va estudiar la possibilitat que el seu marit ingressés a la presó de Badajoz. Tanmateix, darrerament ressonen més els noms de les presons de Brieva (Àvila), Zaballa (Vitòria), Alcázar de San Juan (Ciudad Real) o la presó de Segòvia. En aquest context, la pregunta que es podria estar plantejant la infanta avui dia no és una altra sinó quin destí escollir.

Al seu torn, el fet que Urdangarin pogués anar a algun d'aquests centres penitenciaris ha posat Zarzuela en el punt de mira per la proximitat geogràfica, cosa que ha donat peu a valorar la possibilitat que la infanta Cristina pogués tornar al palau de la Zarzuela, i en aquest cas, si es tractaria d'una maniobra de la Casa Reial o si per contra això acabaria provocant un terratrèmol mediàtic.

La Família Reial, el seu gran suport

Per entendre la doble cara d'aquesta situació cal recordar els rumors d'una possible depressió per la qual la infanta Cristina estaria passant i en aquest sentit, el suport que ha rebut de part de la Família Reial. Excepte Felip i Letícia, a Ginebra hem pogut veure al costat d'ells la infanta Elena i els seus dos fills, així com als reis emèrits.

La infanta Cristina, paseando junto a la infanta Helena y su hija Victoria
La infanta Cristina, passejant al costat de la infanta Helena i la seva filla Victòria. | Imatge de: Informalia
Si Urdangarin entrés a la presó, és de suposar que els membres de la Casa Reial no deixaran sola la infanta Cristina a Suïssa just quan viu el seu pitjor moment. Per aquesta raó, que es plantegin la possibilitat que aquesta torni a Madrid i resideixi al palau de la Zarzuela no és un assumpte tan intranscendent com a priori sembla.

La difícil situació del rei Felip

No obstant això, la mala relació que la infanta Cristina té en l'actualitat amb el seu germà el rei Felip, podria fer esclatar la Casa Reial. Per tant, Felip s'hauria d'enfrontar a un dilema d'allò més controvertit.

Malgrat els llaços familiars, Felip VI és abans rei que ciutadà; paper que està obligat a complir rigorosament amb la imatge exemplaritzant que s'espera d'ell i que ja el va portar a trencar la seva relació amb la seva germana. Serà el temps i la sentència del Tribunal Suprem la que acabi determinant l'esdevenir de la benjamina dels emèrits reis Joan Carles i Sofia.


Comentaris

envia el comentari