Lloret demana els contractes dels vigilants a 17 discoteques i bars del municipi

Els locals d'oci nocturn tenen deu dies per respondre el requeriment
Mossos d'Esquadra patrullant per la zona d'oci de Lloret de Mar | CatalunyaDiari.cat

L'Ajuntament de Lloret de Mar, a la comarca de la Selva ha requerit a 17 discoteques i bars musicals del municipi que aportin els contractes dels vigilants de seguretat. El consistori ha restringit la demanda només a aquests locals d'oci nocturn perquè són els que tenen un aforament superior a 500 persones i, segons estableix la llei, han de disposar de vigilants. A més dels contractes, també se'ls requereix que aportin a l'Ajuntament la memòria de seguretat i el pla d'autoprotecció. Les discoteques i els bars musicals tenen ara deu dies per entregar la documentació. El consistori ha decidit fer aquest pas després del crim que va costar la vida d'un turista italià de 22 anys a l'interior de la discoteca St. Trop, on es va evidenciar que el local, tot i tenir nou controladors d'accés, no havia contractat cap vigilant.

 

Sobretot, entre els punts on el consistori de Lloret de Mar incidirà més és en veure si les discoteques i els bars tenen vigilants de seguretat. Per això, l'Ajuntament sol·licita als responsables dels locals que dins la documentació hi adjuntin també els contractes d'aquest personal.Les discoteques i els bars musicals tindran un termini de deu dies per respondre el requeriment. En cas que l'Ajuntament detecti algun incompliment de la normativa, l'alcalde Jaume Dulsat ja va anunciar que obririen expedients administratius als locals.

 

L'Ajuntament de Lloret de Mar ha decidit incrementar el control damunt aquestes discoteques i bars musicals arran del crim a l'interior del St. Trop. Aquesta discoteca, on va morir el jove italià de 22 anys, havia contractat nou controladors d'accés, però no tenia cap vigilant de seguretat. De moment, el consistori manté el St. Trop tancat de manera cautelar. L'advocat de la discoteca, Joaquim Boadas, va entregar ahir la documentació que li requeria l'Ajuntament perquè el local pugui reobrir. Entre els escrits que es van aportar, hi havia els contractes de dos vigilants de seguretat. El consistori està estudiant ara la documentació per veure si està tot en ordre abans d'emetre el decret de reobertura.Comentaris

envia el comentari