Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'uns Mossos.

Troben unes bombones de butà a Catalunya que volien vendre com a articles de luxe

Hi ha tres investigats, que volien transportar-les il·legalment fins a Nigèria per vendre-les

Estranya troballa la dels Mossos d'Esquadra en un descampat de Montcada i Reixac. Una situació viscuda en un operatiu conjunt amb la Policia Nacional i la Policia Local del municipi del Vallès Occidental que es va produir el 21 de juny.

El dispositiu policial es va executar per a desmantellar un magatzem de gestió de residus il·legal. En aquest indret de Montcada i Reixac s'apilaven, entre altres objectes, fins a 2.919 bombones de butà utilitzades de diverses empreses. Aquestes provenien tant d'arreu d'Espanya com de Portugal.

Els agents dels diferents cossos policials van denunciar penalment els tres arrendataris del solar per la seva presumpta relació amb els fets il·lícits que es cometien en aquell indret.

Sense mesures de seguretat i un futur incert

La troballa que van fer els policies al descampat solitari de Montcada i Reixac va ser una autèntica sorpresa. Les bombones de butà, de procedència il·lícita, estaven apilades sense cap mesura de seguretat. En concret, estaven en remolcs i per terra.

Les bombones de butà en aquesta situació tenien un gran perill. Uns envasos que, tot i estar buits, mantenen un 10% de gas al seu interior. Per tant, els denunciats havien acumulat i dipositat fins a 3.500 litres de gas en pèssimes condicions de seguretat.

En identificar les tres persones que havien arrendat el solar, els agents van comprovar que un d'ells ja tenia antecedents previs per apropiar-se indegudament de bombones de butà. A més, tenia un objectiu clar: enviar-les a l'Àfrica, on eren venudes a un preu molt elevat i treure'n benefici.

De fet, en aquesta ocasió els policies que participaven en l'operatiu van determinar que els tres investigats tenien una intenció molt similar. En concret, volien enviar les bombones a Nigèria per via marítima en contenidors, juntament amb electrodomèstics, maquinària i altres objectes que també es van localitzar al descampat.

D’altra banda, els agents van denunciar administrativament un dels investigats per no disposar dels registres obligatoris per a la gestió de residus i per desenvolupar l’activitat sense autorització legal.

Els Mossos d'Esquadra, un cop executat l'operatiu policial, van retornar les bombones intervingudes a les empreses propietàries.