URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Localitzen burilles a les bastides que rodejaven la catedral de Notre-Dame

Diversos treballadors haurien admès que van fumar tot i que estava prohibit

Imatge de l'incendi que està tenint lloc a la catedral de Notre Dame
Es continua investigant com es va produir l'incendi de Notre-Dame | CatalunyaDiari

La policia francesa hauria trobat una possible causa de l'incendi que va arrasar una part important de la catedral de Notre-Dame de París. Segons el setmanari francès 'Le Canard Enchaîne', es van localitzar set burilles a les bastides de restauració. Al llarg de la investigació, alguns dels treballadors que participaven en la restauració de l'agulla van reconèixer que fumaven, tot i que estava prohibit per motius de seguretat. Tot i això, els investigadors continuen prioritzant la hipòtesi d'un curtcircuit com a causa més probable del foc. 

Greus problemes amb la instal·lació elèctrica de les campanes 

Segons sembla, podrien existir diverses irregularitats en una instal·lació elèctrica situada a la coberta del temple. Concretament, en els cables que s'utilitzen per alimentar les campanes i en un altre que es trobava a sota d'aquesta, tots dos s'entrellaçaven per les bigues de fusta. Aquest sistema de cablejat va ser autoritzat l'any 2012, de manera provisional, per electrificar les campanes i substituir-les. Aquest, però continuava allà quan van començar els treballs de restauració.

L’inesperat incendi de la catedral ha deixat impactada a tota la població
L'incendi es va originar a la zona on s'estava produint una restauració | Cedida

 

Aquest mitjà francès explica que el dia de l'incendi, les campanes de l'agulla van sonar a les 18.04 hores per cridar a missa. Dotze minuts més tard, es va activar una alerta de detecció de fum a la zona de seguretat de Notre-Dame i cinc després l'alarma contra incendis. Tot i això, i que va haver-hi una primera evacuació dels feligresos, els vigilants no van localitzar cap flama i van tractar-ho com una falsa alarma. 

El sistema anti-incendis va ser activat massa tard

Les alarmes van tornar a sonar a les 18.30 i, en aquesta ocasió si es va produir l'evacuació definitiva de la catedral. Els encarregats de seguretat ara sí que van localitzar el foc a la base de l'agulla, encara que van trigar entre 10 i 20 minuts més. Els bombers van ser avisats a les 18.51 i, encara que van arribar en 10 minuts, les boques d'aigua que hi havia a la zona no eren prou potents per les dimensions que ja tenia l'incendi.

Finalment, 'Le Canard' també apunta que el sistema anti-incendis tampoc va poder fer la seva feina, ja que va ser activat massa tard. Estava dissenyat per actuar al començament d'un foc i no quan aquest ja compta amb unes flames importants. Va ser necessària l'arribada de reforços, amb grans mànegues, per extingir el foc, encara que no va ser possible salvar ni la coberta ni l'agulla del temple. 


Comentaris

envia el comentari