URGENT

⚽️ La Lliga demana a la Federació que el clàssic del 26 d'octubre se celebri a Madrid

Polèmica als mitjans sobre la troballa del menut Julen

'El Español' assegura que el cos del menor ha estat localitzat, mentre que altres mitjans informen que continua la cerca
La Guàrdia Civil, a l'espai | Cedida

 

Polèmica als mitjans de comunicació de l'Estat sobre la troballa del menut Julen. Els efectius de salvament haurien localitzat el cos del menut Julen a 73 metres de profunditat, segons 'El Español', tot i que Ana Rosa Quintana i La 1 han sortit al pas de la informació per negar-la. 

 

Avui al matí, així mateix, els equips ja havien localitzat un pèl del menor, confirmant així que el seu cos es trobava a l'interior del pou. Les comprovacions posteriors, finalment, han corroborat que l'ADN era el del petit Julen. 

 

 

Les dimensions del pou i la seva profunditat podrien causar falta d'oxigen al menor | CatalunyaDiari.cat

 

El pou, sense permisos

La Junta d'Andalusia assenyala que el pou no disposava de permisos perquè no complia els requisits exigits per la normativa. De fet, ni a l'àrea de Mines ni a l'àrea d'Aigües de l'Administració existeix constància de cap perforació destinada a buscar aigües subterrànies.

 

Per excavar un pou d'aquestes característiques cal explorar primer si hi ha una bossa d'aigua subterrània i, per fer-ho, és necessari complir amb una sèrie de tràmits i comunicacions amb l'Administració. A més, segons 'España Diario', s'ha de presentar un projecte tècnic elaborat per un especialista de mines subterrànies o un especialista de mines sobre sondatge.

 

El govern andalús no té constància de cap sol·licitud per sondar a la zona on va precipitar-se Julen. En aquest sentit, Fernando Ferragut, responsable de la Subdirecció de Gestió de Domini Público Hidràulic y de Qualitat de las Aguas, insisteix també a no tenir cap informació legal referent al pouA més, Ferragut afirma que qualsevol sondatge hauria d'estar precintat i senyalitzat amb qualsevol sistema que en garanteixi l'absoluta seguretat. 

 

Comentaris