rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Localitzen a Suïssa i acompanyada del seu pare a la menor desapareguda a la Corunya

La menor va desaparèixer el passat dilluns, 19 de febrer, a la localitat gallega de Culleredo
Imatge d'arxiu de la Guàrdia Civil | Cedida

 

Excel·lents notícies per Rocío Juliana N.Z., la nena de 14 anys desapareguda des del dilluns a Galícia. La jove, de fet, ha estat localitzada per la Guàrdia Civil a Suïssa, ja que nena va viatjar a aquest país per retrobar-se amb el seu pare. La benemèrita remarca, d'altra banda, que la jove ha estat trobada en bon estat i sense problemes.

 

La problemàtica del cas rau en la separació dels seus pares. La custòdia de la menor pertany a la mare, que es troba en plena fase de separació amb el seu pare. I aquest, de fet, es troba actualment vivint a Suïssa.

 

 

 

L'acció del pare, investigada 

La policia espanyola investiga ara quines van ser les causes que van induir a la petita ha viatjat fins al país suís i s'especula que el pare podria haver estat clau en l'abandó de la petita de casa seva.

 

En aquests moments, doncs, la benemèrita està recercant si el pare era conscient que la menor estava desplaçant-se a Suïssa. En aquest cas, aquest no tenia poders fàctics per acollir-la a casa seva —no en té la custòdia— i per tant, en cas de saber-ho, hauria d'haver impedit l'arribada de la petita.

 

Així mateix, el pare estaria obligat a comunicar-ho a la mare, cosa que en cap cas va ocórrer. 

 

 

La jove ja va avisar que se n'anava amb el seu pare

La Guàrdia Civil va activar totes les alertes només rebre la notícia de la desaparició de la menor. Els agents, però, van ser conscients des del primer que la noia s'havia escapat de casa, ja que aquesta s'havia posat en contacte amb familiars i amics dient-los que no la busquessin.

 

A més, la jove també els va revelar que es dirigia a trobar-se amb el seu pare. La nena, però, es troba encara a Suïssa i la benemèrita analitza les lleis suïsses i tractats internacionals per fer efectiu el retorn de la nena a Galícia.  

 

S'analitzen també les conseqüències legals que podrien implicar el pare en el cas que aquest fos conscient de l'arribada de la menor al país on resideix. 

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Comentaris