Tauró

Localitzen el tauró més ràpid del món a Catalunya: es pot acostar a la costa

L'espècie es troba en perill d'extinció

Espectacular troballa a la costa catalana. S'ha trobat l'exemplar del tauró més ràpid del món al litoral del Garraf. Una espècie que és molt difícil de trobar, ja que està molt amenaçada pels seus escassos exemplars.

L'Associació Cetàcea ha albirat recentment al litoral del Garraf un exemplar de tauró solraig, 'Isurus oxyrinchus', una espècie que està en perill d'extinció.

L'entitat celebra la troballa d'aquest exemplar, de 2,5 metres de llarg, que va ser vist el 3 de juliol lluny de la costa nedant en superfície. Recorden que el tauró solraig pot arribar a mesurar 4,5 metres, i que habita a tots els mars càlids i temperats del món, principalment en aigües obertes.

Pot ser albirat des de la superfície fins a gairebé 900 metres de profunditat. Cetàcea també assenyala que es tracta del tauró més ràpid del món, ja que pot assolir els 70 km/h.

Entre les amenaces a què s'exposa aquesta espècie, l'entitat destaca que és un objectiu de la pesca industrial a la majoria d'oceans i també víctima de la pesca accidental en cerca d'altres taurons. A més, també és víctima del comerç internacional d'aletes, molt buscades al mercat asiàtic.

Unes circumstàncies, expliquen, que es veuen agreujades per la lentitud d'arribada a la maduresa, ja que el tauró solraig triga 18 anys a assolir l'edat de reproducció.

▶️ La prohibició de Barcelona a les seves platges per aquest estiu

Una estranya criatura apareix a una platja de Barcelona

La setmana passada, la Guàrdia Urbana va localitzar un ou de tauró embrionat flotant a la vora del mar de la platja de la Nova Icària, a Barcelona

Van ser diversos banyistes, els quals es van alarmar davant aquesta estranya criatura, qui van avisar a la policia. D'aquesta manera, els agents van fer les seves respectives anàlisis i van determinar que es tractava d'un ou de tauró embrionat.

Posteriorment, els policies, van retornar l'animal mar endins  per tal d'intentar preservar-lo. Així ho van anunciar al seu compte de Twitter.

«Ahir vam localitzar un ou de tauró embrionat flotant a la vora de la mar de la platja. Un membre del nostre cos amb formació veterinària el va agafar i el vam transportar mar endins per tal d'intentar preservar-lo».