L'onada de fred col·lapsa les instal·lacions hospitalàries catalanes

El personal dels centres no dona a l'abast i les esperes es fan eternes

Urgències de diversos hospitals estan saturades per la grip
Urgències de diversos hospitals estan saturades per la grip | cedida

Després de l'arribada de l'onada de fred dels últims dies les conseqüències no s'han fet esperar i, els primers de patir-les, han estat els centres hospitalaris catalans i les persones que, malauradament, hi han hagut de passar les últimes jornades sigui com a pacients o professionals que els atenen.

Onada de fred

Després que l'onada de fred que afecta tota Catalunya fes acte de presència, els centres sanitaris ja es troben en situació d'alerta. Professionals d'un costat cap a l'altre, familiars desesperats després d'hores i hores d'espera. Si un dels principals reclams durant l'any és el de la falta de professionals en diversos centres catalans, quan es produeix un episodi com l'actual, aquesta necessitat, es fa encara més evident.

Passadissos plens

Una de les imatges més il·lustratives que hi poden haver quan es produeix un col·lapse de les característiques de l'actual és la de pacients esperant a ser atesos «col·locats» als passadissos de les instal·lacions. Per desgràcia, aquestes imatges ja s'estan produint i encara no ha arribat la temuda grip.

Segons expliquen treballadors de diferents centres sanitaris catalans, aquesta situació ja ve de lluny i és que, si un sector va patir les conseqüències de la crisi en forma d'acomiadaments, aquest és el de l'atenció primària. Aquesta problemàtica no s'ha solucionat des de llavors i ara, quan la situació és més complicada, no donen l'abast.

Menys política, més sanitat

Des de CGT Catalunya es reclama que, lluny de continuar dedicant tants esforços a sortir de l'atzucac polític en què es troba Catalunya, s'hauria de dedicar més atenció a solucionar una problemàtica que afecta un gran nombre de persones i en un àmbit tan important com el de la salut.


Comentaris

envia el comentari