Lucas, el nen de 3 anys malalt de leucèmia que demana ajuda urgent

El menor ha patit una recaiguda i necessita un trasplantament

Imatge de Lucas malalt de leucèmia, gener 2020
Lucas, el nen de 3 anys malalt de leucèmia que demana ajuda urgent | Facebook

Lucas té tres anys i pateix leucèmia limfoblàstica aguda. El petit, que és d'un poble a prop de Motril (Granada) ha recaigut en aquesta malaltia amb la qual conviu des que era molt petit i que fa que la seva medul·la òssia produeixi massa limfòcits immadurs.

El menor, tal com ha explicat el seu pare, José Antonio Sánchez, a la cadena 'COPE', torna a estar ingressat a l'hospital Universitari de Torrecárdenas i necessita un trasplantament de medul·la, com més aviat millor, per a poder recuperar-se d'aquesta malaltia.

Donar medul·la no és tan comú com donar sang, però és igual de necessària. És per això que la seva família i amics han fet una crida perquè la gent sigui conscient de la necessitat i la importància de donar medul·la, ja que ajuda a salvar moltes vides.

La importància de donar medul·la

Per fer-se donant, només cal tenir entre 18 i 40 anys i fer-se una anàlisi de sang per determinar si s'és compatible o no amb alguna persona que ho necessiti. A més, cal destacar, que quan dones medul·la no et «punxen a la columna», sinó al maluc.

El pare de Lucas, ha explicat que davant l'oportunitat de fer alguna cosa positiva per una altra persona, no es fa «per por o per desconeixement» i potser podrien haver salvat una vida. A través de les xarxes s'ha difós la petició de la família de Lucas, i també en diversos municipis on s'han organitzat campanyes solidàries.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari