Luci, la catalana convertida a l’Islam, casada amb el terrorista de Cornellà

Era una jove atea que no practicava cap tipus de religió abans de conèixer la seva parella, però en casar-se amb Abdelouahabi va decidir abraçar la seva fe

Agents del GEI i de la BRIMO dels Mossos durant l'escorcoll del pis del presumpte terrorista.
Agents del GEI i de la BRIMO dels Mossos durant l'escorcoll del pis del presumpte terrorista. | CatalunyaDiari.cat

A poc a poc es van coneixent noves informacions sobre l'atac terrorista a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Cornellà i també sobre els implicats. Una de les persones que més relació tenia amb Abdelouahab Taib, autor dels fets, era la seva dona Luciana Morales, més coneguda com a Luci.

La conversió a l'Islam de Luci

Com ja s'ha pogut saber, es tracta d'una espanyola convertida a l'Islam durant la seva relació amb Abdelouahab. Luci era una jove atea que no practicava cap tipus de religió abans de conèixer la seva parella, segons informació de 'El Español' però fa dos anys va marxar de viatge a Argelia amb Abdelouahab i d'allà va tornar convertida.

Durant el viatge al país natal d'ell, la parella es va casar i Luci es va convertir a l'Islam. La jove va tornar a casa amb ell amb un evident canvi físic. Segons els seus veïns ella va començar a portar hijab negre i fins i tot es va canviar el seu nom, per passar a dir-se Amina Åyæmïnå Taib. A la descripció del seu perfil de Facebook pot llegir-se: «Serva d'Al·lá l'únic, el més gran!».

El presumpte terrorista de Cornellà, Abdelouahab Taib
Abdelouahab Taib, autor de l'atac de Cornellà   | CatalunyaDiari.cat

 

Però, a banda del seu nou aspecte, els seus veïns asseguren que la dona no va canviar res més. 'El Español' afirma que es tractava d'una dona amable, molt xerradora, propera i generosa i també molt tranquil·la, segons la informació donada pels altres inquilins de l'edifici. «És una nena molt maca, molt bona, mai s'havia relacionat amb coses rares d'aquestes. Ell, que sabéssim, tampoc», explica una veïna.

Treballadora d'un restaurant de Barcelona

Segons el relat d'algunes persones que la coneixen, Luci és una professional del món de l'hostaleria. De fet, és encarregada de sala en un cèntric restaurant de Barcelona, l'únic moment en què no porta la roba pròpia de la religió que ara practica. «La resta del temps, des de fa dos anys, sempre anava així vestida», expliquen.

El cert és que els coneguts de la parella que han parlat amb 'El Español' només tenen bones paraules, tant d'ella com d'Abdelouahab. «Quan va començar amb el noi aquest –l'autor de l'atac- a tots ens va semblar que era bon xaval. Era molt familiar i afectuós, s'interessava molt per les filles -d'un matrimoni anterior de la dona amb un home japonès-, anaven plegats de passeig. Elles li tenien molt afecte. Feien la vida d'una família normal».

Diversos agents dels Mossos als exteriors de la comissaria de Cornellà de Llobregat
Diversos agents dels Mossos als exteriors de la comissaria de Cornellà de Llobregat | CatalunyaDiari.cat

 

Fa un any va descobrir que Abdelouahab Taib era homosexual

Però fa aproximadament un any tot va canviar per a ells. Segons s'ha dit, Luci va descobrir que el seu marit era homosexual. Des d'aquell moment, Abdelouahab no va deixar de dir-li que volia morir per la seva condició, doncs era un fet mal vist en la seva religió, després d'això a poc a poc, tots dos es van anar distanciant.

Els investigadors creuen que l'home que va fer l'atac de Cornellà ho va fer «per una motivació personal canalitzada des del punt de vista religiós». És a dir, buscava la redempció cometent un atac suïcida terrorista per convertir-se en màrtir i salvar l'honor de la seva família.

De fet, ell mateix va deixar una carta de comiat i, a més, va enviar un missatge de WhatsApp a la seva exparella on deia: «Me'n vaig, inshallah (si Déu vol), al gran lloc que està a dalt». Tot i això, i tenint en compte les seves motivacions, els experts han assegurat que els fets de Cornellà són considerats un atac terrorista.


Comentaris

envia el comentari