Foto del passadís d'un hospital

Lucía, la infermera de 28 anys trobada morta a un centre de salut a Albacete

Va estar tota la nit de guàrdia i la van trobar morta a primera hora del matí

Macabra troballa al centre de salut de Yeste, a la província d'Albacete. Lucía López García, una infermera de 28 anys, va ser trobada morta dimecres passat a les instal·lacions del centre on estava de guàrdia. Les autoritats han obert una investigació sobre les causes d'aquesta mort.

El Digital de Albacete ha informat sobre aquest succés luctuós que ha commocionat els veïns. La localitat de Molinicos (Albacete) ha acomiadat aquesta noia entre llàgrimes, encara en xoc pel que ha passat. Els vilatans es van sortir al carrer per donar l'últim adeu a la jove.

El cadàver de Lucía va ser trobat dimecres a primera hora del matí, quan començaven les extraccions de sang. Els primers pacients van arribar a la consulta, però ningú no sortia a atendre'ls. Va ser llavors quan van anar a avisar la noia, i van trobar el seu cos sense vida.

Va estar tota la nit de guàrdia

Segons han confirmat fonts oficials al medi local, la noia estava de guàrdia al centre de salut i s'encarregava de les extraccions sanguínies. La sanitària, natural de Molinicos, no es va presentar per cridar els primers pacients. Això va fer saltar totes les alarmes.

La van trobar morta a les mateixes dependències i es va iniciar el protocol en aquest tipus de successos. Per ara només se sap que la Lucía havia estat tota la nit de guàrdia, encara que desconeixen quan va morir i per què. La notícia va sumir la seva localitat en una profunda commoció.

Foto del centre de salut de Yeste
Lucía López va ser trobada morta al centre de salut de Yeste, després d'una nit de guàrdia | Cedida

Divendres va ser enterrada i tot Molinicos es va sortir al carrer per acomiadar aquesta coneguda veïna, estimada per tothom. Els veïns van recordar la generositat d'aquesta sanitària, que per la seva feina havia ajudat tothom d'una manera o altra. El misteri que envolta el succés només fa que augmentar el dolor.

Dol a la província d'Albacete

L'alcaldessa de Molinicos, Lola Serrano, va reconèixer que «el poble està totalment trencat i sense paraules». Serrano va recordar que «era una noia jove, de 28 anys, i tothom la coneixia». Per això ha afirmat que el que ha passat «ha estat una cosa molt trista i dolorosa» que trigaran molt a oblidar.

Els veïns de Molinicos es van congregar per donar l'últim adeu a la noia, mentre l'ajuntament declarava dol oficial. Les banderes del consistori van onejar a mig pal i tothom va sortir al carrer per acompanyar la família. «Són moments per estar i acompanyar la família», va dir l'alcaldessa.

L'ajuntament s'ha posat a disposició dels familiars «en tot allò que necessitin i puguem ajudar-los». Lucía era molt coneguda a Yeste i Molinicos, però també als pobles del voltant on també va treballar com a infermera. Al funeral hi va anar gent de tot arreu per donar suport a la família.

▶️ Vídeo del dia

Un deu com a infermera

Tant la localitat d'on era natural com pobles de l'entorn com Riópar estan vivint moments molt dolorosos. «El poble està compungit i malament, no és un cop fàcil d'assimilar», va comentar l'alcaldessa. A les xarxes socials, molts han fet arribar els seus condols per la tragèdia.

«Me'n recordaré de quan anàvem a l'escola, a l'autobús anant a l'institut, i de les rutes que vam fer», recorda un dels seus familiars. «Com a infermera de Molinicos era un deu, es notava que li agradava la seva professió», va afegir. Tots destaquen que el que ha passat és «una pena per a tot el poble».

El Col·legi Oficial d'Infermeria d'Albacete ha mostrat pesar per la pèrdua de la jove sanitària. «Traslladem els nostres condols a la seva família, amics i amigues i companys de feina», va expressar. Tots esperen saber aviat quina va ser la causa del succés.