Porta d'un ascensor

Lucía, la nena de 5 anys morta per una distracció: «On estaven els seus pares?»

La nena va caure pel forat de l'ascensor des d'una alçada de dotze pisos

Consternació a Caracas (Veneçuela) per la tràgica mort d'una nena de 5 anys després d'una distracció dels seus pares. Danna Lucía Colmenares va morir en caure pel forat de l'ascensor des d'una alçada de 12 pisos. L'aparell fa nou anys que és fora de servei i ara les autoritats investiguen què ha passat.

Els fets van passar dijous passat a la nit a l'edifici residencial on viu la família, a Caracas. Andrea Torres, la mare de Danna, no trobava la seva filla al passadís de l'edifici fins que va sentir els crits dels veïns. Havien trobat la petita morta al forat de l'ascensor.

La notícia ha causat una gran commoció al veïnat i fins i tot la premsa internacional se n'ha fet ressò. També ha provocat indignació a les xarxes socials, on algun es pregunta «on estaven els seus pares». Des d'allà fan una crida a tenir més cura amb els menors.

Caiguda mortal de la nena

Dijous passat a la nit, Danna Lucía es va despertar i va demanar una mica de menjar a la seva mare. Mentre Andrea preparava el menjar a la seva filla, aquest es distreia jugant amb el telèfon. Poc després van arribar uns veïns a l'apartament i van deixar la porta oberta, per on es va colar la petita.

Buit de l'ascensor
La nena va caure pel forat de l'ascensor | Arxiu

Quan la mare es va adonar de l'absència de la nena van començar a buscar-la, i aleshores es van sentir uns crits. Eren els veïns, que en treure el cap al forat de l'ascensor havien descobert el cos de la menor. Hi havia caiguda d'una alçada de 12 pisos, així que la caiguda va resultar mortal.

La nena vivia amb la seva mare i els seus tres germans al pis número dotze d'aquest edifici en plena capital. Es tracta d'un edifici molt antic amb greus danys estructurals, i l'ascensor fa nou anys que no funciona. La policia va acudir al lloc dels fets i va aconseguir establir una primera hipòtesi.

Què li va passar a Danna Lucía

La principal hipòtesi dels agents és que Danna Lucía va veure la porta oberta i va sortir al passadís on hi havia uns nens jugant. En un moment donat, la nena es va recolzar a la porta de l'ascensor i aquesta va cedir provocant la caiguda. La investigació continua en marxa per acabar de confirmar la hipòtesi.

Els passadissos i les escales de l'edifici no tenen il·luminació, així que la recerca de la nena va haver de fer-se a les fosques. Els nens estaven amb ella en el moment que va caure, però no van aconseguir veure res amb claredat. No obstant això, un necessita suport psicològic perquè segueix en xoc.

Servei d'emergències de l'ascensor
Serveis d'emergència a l'edifici | Cedida

Aquests nens són els fills d'Estefani Tejada, veïna del mateix pis on hi viu la família de la víctima. «Tot va ser en qüestió de segons, quan vaig anar a buscar els meus fills em van dir que la nena havia caigut per l'ascensor». Immediatament van trucar a emergències per efectuar el rescat.

Fa anys que denuncien la situació

Fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar Bombers, Protecció Civil, policia i un equip sanitari. Els metges van confirmar que la nena era morta, i la comitiva judicial va decretar l'aixecament del cadàver per traslladar-lo a l'anatòmic forense. En principi no hi ha indicis de mort criminal.

Tot i això, estan investigant si la propietat de l'edifici podria tenir responsabilitats penals per negligència. Els veïns fa anys que denuncien la situació, però fins avui no han rebut resposta. L'ascensor fa anys que no funciona, amb el perill que suposa per als llogaters.

Mentrestant, familiars i amics ploren la tràgica pèrdua d'una nena de cinc anys que celebraria avui la seva graduació. Al seu entorn la descriuen com una nena molt tranquil·la que sortia poc de casa. La mala fortuna va voler que aquella nit sortís a jugar amb altres nens, i es precipités pel forat.