Luis Sevillano

Luis, el pilot de 34 anys que ha mort en un desafortunat succés per Cap d'Any

Va passar mentre combatia contra un incendi forestal

La tarda del dissabte 31 de desembre un pilot espanyol va perdre la vida mentre prestava serveis al sud de Xile. Es tracta de Luis Sevillano Moreno.

Luis, de 34 anys, era pilot i va morir mentre estava extingint un incendi forestal. Luis disposava de llicència i gaudia d'experiència en la realització d'aquestes feines, tant a Espanya com a Xile.

El succés va tenir lloc a la regió de La Araucanía, concretament a Galvarino, a uns 750 quilòmetres al sud de la capital. El pilot estava descarregant aigua amb la seva avioneta a la localitat, un model AirTractor, que compta amb 3.000 litres de capacitat.

Tot i això, el pilot va patir un accident i l'aeronau es va acabar estavellant contra el terreny. Segons ha pogut expressar el Ministeri d'Agricultura de Xile mitjançant un comunicat, l'avioneta va bolcar en fer la descàrrega. Luis formava part de l'Empresa SAAMA Aviació SpA, per a la Corporació Nacional Forestal (CONAF). Des de SAAMA enuncien tenir  «el 100 %» de la flota d'avions en «òptimes condicions» per fer qualsevol missió. Disposen del seu propi centre de manteniment que els permet reparar o realitzar els ajustaments necessaris a les màquines.

El Ministeri d'Agricultura va voler dedicar unes paraules a la víctima i la seva família. «Passa a formar part del llegat dels màrtirs de la CONAF, que han donat la seva vida per protegir el patrimoni mediambiental i les vides de tots els xilens i xilenes».

Infoca, el Servei Operatiu d'Extinció d'Incendis Forestals d'Andalusia, també va voler expressar els seus condols a la família a través de les xarxes socials, ja que Luis va ser aviador a Sevilla. «Va ser pilot de l'avió de coordinació ACOA8 posicionat a Sevilla i, ara, d'avions de càrrega a terra». A més, van expressar que «el seu pare va pilotar el de la Brica de Granada».

Xile i els boicots als equips d'extinció d'incendis

Segons la CONAF, a Galvarino ja s'han cremat almenys 350 hectàrees a causa de l'expansió del foc. Des de la corporació expressen també que proporcionaran tots els informes i dades a les autoritats perquè aquestes duguin a terme la corresponent investigació.

Se sap poc del tràgic accident, però hi ha alguns testimonis de fonts no confirmades que expliquen que l'aeroplà es va incendiar en col·lidir. Expliquen que «es va convertir en una gran bola de foc» quan va impactar contra el terreny. Aquests testimonis confessaven que hi ha persones que es dediquen a llançar pedres contra els vehicles que extingeixen les flames. Fins i tot, arriben a disparar a les avionetes. És un fet que ha passat altres vegades. Explicaven que el dia de l'accident «algun criminal va disparar a l'avió, que es va precipitar a terra».

El comunicat de la CONAF finalitzava demanant a la ciutadania que fos previnguda i evités aquelles accions que siguin propenses a originar un incendi forestal. Volen, així, portar a terme una crida a la prudència amb l'objectiu de no haver de lamentar la pèrdua de més vides en combatre contra els incendis.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp