Foto de les mans d'un bebè agafant els dits d'un adult.

Lydia, el bebè que ha mort en néixer per un error fatal: «Ho pagaran»

La família de la petita Lydia denuncia una 'negligència mèdica'

La família de Lydia, la criatura morta fa unes setmanes després de néixer prematura a l'Hospital Punta Europa d'Algesires, no troba consol.

Des del 25 de febrer, el dolor va enfonsar aquesta família i especialment la mare, que va veure com als sis mesos d'embaràs presentava una fissura a la borsa amniòtica. Per això, des del centre sanitari algerià li van observar que seria traslladada en ambulància fins a l'Hospital de Cadis.

La situació es va tornar complicada per a aquest trasllat perquè l'ambulància va trigar més de dues hores a arribar a l'hospital algerià. I és que l'única disponible en aquell moment era una per a trasllats crítics. El cas és que quan va arribar l'ambulància, la seva filla ja es va posar de part per mitjà d'una cesària.

La mort de la petita Lydia fa que la seva família esclati

Com era prematura, la criatura requeria una incubadora, però era obligatori portar-la a Cadis perquè rebés el tractament òptim a la unitat de neonatal.

 
Hospital punta d'Europa
L'Hospital Punta d'Europa d'Algesires, on va morir la petita Lydia | Universitat Cadiz

El que va passar va ser que en ple traslladat, a la zona de Las Mimosas, l'ambulància es va veure obligada a tornar a l'hospital algerià. «Ens van dir que la incubadora estava esgotant l'energia de l'ambulància», exposa l'avi de Lydia al digital Àrea.

I és que el seu avi, Juan Jesús Tineo, fa dies que clama al cel. Aquest explicava fa poc temps per a 8 Directe la «negligència mèdica» que havia patit el nadó. Un fet que havia "destruït" completament la seva família.

Denuncien una «negligència mèdica» i tenen clar que «ho pagaran»

Aquest va posar de manifest el problema existent amb les ambulàncies. «La nena va arribar a les 2:30 de la matinada a Cadis, molt freda. Va començar a fallar-li el cor i no hi van poder fer res», lamentava sense cap consol.

Aquest assegura que no es «quedaran callats. Això ho pagaran. No entenem que aquí no hi hagi una unitat de nounats i per què no se'l va traslladar en helicòpter o amb una ambulància de suport».

«Estem desemparats, si hagués estat la neta d'un polític, segur que això hauria acabat així. Ja està bé, que això no torni a passar!», ha dit rotundament.

Juan Jesús Tinto
Juan Jesús Tineo té clar que hi ha hagut una negligència mèdica amb la mort de la neta | Cadena SER

La Coordinadora Comarcal per la Sanitat Pública ha convocat una concentració per demanar justícia per la difunta petita. Serà aquest dissabte 18 de març, en espera que els convocants obtinguin els permisos per informar del lloc de la protesta. Sembla que el lloc escollit serà la Plaça Alta d'Algesires.

Per la seva banda, el Centre d'Emergències Sanitàries, que depèn de la Conselleria de Salut de la Junta d'Andalusia, té coneixement de «problemes elèctrics» a la unitat de transport de pacients crítics. I és que la mort de la criatura prematura ha tingut un impacte molt notable a Algesires.

«Problemes elèctrics de la unitat de transport de pacients crítics»

El cas és que el Servei Andalús de Salut (SAS) «abans que res, manifestar el nostre més sentit condol a la família i la disposició del SAS per aportar-los tota la informació que necessitin relativa al cas».

Un cas que porta impactant el poble algesirenc des de dilluns 13 de març. El cas va sortir a la llum després de la denúncia compartida per un veí de la localitat, Juan Jesús Tineo, després de destapar un vídeo a les xarxes donant a conèixer aquesta suposada «negligència mèdica».

Una negligència per la qual no pararà fins a aconseguir justícia després de veure com perdia la seva neta només néixer.

D'altra banda, des del SAS apunten que «el Centre d'Emergències Sanitàries està analitzant els fets ocorreguts», relacionats segons la primera anàlisi amb els problemes elèctrics esmentats. Així, tenen la intenció d'«adoptar les mesures que siguin necessàries que ajudin a millorar l'atenció als trasllats», llisquen des del Servei Andalús de Salut.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!