Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Mossos d'Esquadra

Macrodispositiu dels Mossos per trobar un nou desaparegut en les últimes hores

En la localització de l'home, hi participen els Mossos i els Bombers de diverses unitats com, la unitat canina, la de muntanya i un helicòpter

Nova desaparició a Catalunya. La periodista de successos, Anna Punsí, ha anunciat a través del seu compte de Twitter que els Mossos d'Esquadra busquen un home de 55 anys desaparegut aquest dilluns a la tarda a Viladecans, al Baix Llobregat. Tal com avança la periodista, la cerca s'ha iniciat a la zona del parc de Can Ginestar.

En la localització de l'home, hi participen els Mossos d'Esquadra i els Bombers de la Generalitat de diverses unitats com, la unitat canina, la de muntanya i un helicòpter. Punsí ha informat d'aquest ampli desplegament a través de les seves xarxes socials. 

«Ha començat un operatiu de recerca a Viladecans d’un home d’uns 55 anys desaparegut des d’ahir a la tarda. Hi participen Mossos d'Esquadra i Bombers de la Generalitat de diferents unitats: canina, helicòpter i unitat de muntanya».

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Els Mossos també busquen a l'Ángeles

Crida dels Mossos d'Esquadra per trobar l'Ángeles, una dona de 60 anys desapareguda a la Vall d'Hebron. Segons els Mossos, el rastre de la dona es va perdre el passat 5 de març i des d'aleshores no se n'ha sabut res més. 

L'Ángeles mesura 1,66 cm d’altura, té el cabell llarg i llis de color ros i els seus ulls són blaus. Els Mossos expliquen que en el moment de la seva desaparició portava una jaqueta vermella, camisa beix i pantalons i sabates de color fosc.

Els Mossos també expliquen que podria necessitar medicació. L'Ángeles fa 48 hores que ha desaparegut i, com en totes les desaparicions, les primeres hores des de la notícia de la seva pèrdua són absolutament claus. Per això mateix, els Mossos demanen col·laboració ciutadana i que s'informi el 112 en cas de tenir-ne alguna informació. 

Com actuar davant una desaparició

Els Mossos d'Esquadra informen que, en el cas que un familiar o amic hagi desaparegut, cal denunciar-ho a la policia ràpidament. Aquest pas sembla molt obvi, però no està de més recordar-lo. A Catalunya, es pot denunciar des de qualsevol comissaria del Cos dels Mossos d'Esquadra o de les policies locals.

És molt necessari que en el moment de la denúncia intentem aportar el màxim d'informació possible de la persona desapareguda per, així, facilitar als professionals la seva cerca:

  1. Fotografia recent.
  2. Descripció detallada.
  3. Característiques físiques i trets diferencials.
  4. Roba que portava en el moment que va desaparèixer. 
  5. Dades identificatives com el Document Nacional d'Identitat.
  6. Informació rellevant tant de la desaparició com sobre la persona desapareguda.

Un cop feta la denúncia i aportada tota la informació requerida, s'iniciarà una investigació per aclarir si la desaparició ha estat voluntària, accidental o forçada. A més, es posaran en marxa tota una sèrie d'actuacions dirigides per a la localització de la persona que es troba en parador desconegut.