Marcooperatiu dels Mossos al Raval contra els principals narcopisos de Barcelona

Centenars d'agents han pres el barri per detenir els principals caps de les bandes organitzades que venen droga en aquests pisos del cor de Barcelona | S'han arrestat 55 persones

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona han iniciat aquest matí a primera hora un macrodispositiu de salut pública al districte de Ciutat Vella en un pas més de la lluita contra els famosos narcopisos que han pres el barri del Raval. Des de les 7 del matí furgonetes dels Mossos, amb uns 700 agents, han començat els escorcolls en diversos pisos amb l'objectiu de detenir no només als últims integrants de les bandes sinó també desarticular els líders d'aquests pisos ocupats que s'han convertit en el malson dels veïns del Raval i que són els punts de distribució i consum de la droga a Barcelona. L'operatiu està centrat al barri del Raval de Barcelona però també hi ha escorcolls en marxa en altres barris de la ciutat i també en altres municipis de l'àrea metropolitana. Al voltant de la una del migdia els Mossos han informat que s'han detingut a 55 persones.

Més de 700 agents dels Mossos i de la Guàrdia Urbana han estat desplegats al Raval
Més de 700 agents dels Mossos i de la Guàrdia Urbana han estat desplegats al Raval | Guillem RS

Després de mesos d'investigació per part dels Mossos, aquest dilluns s'ha decidit explotar la investigació de la Divisió d'Investigació Crimnal (DIC). Els Mossos han intervingut en un total de 27 narcopisos, i també en altres 13 immobles dels integrants d'una banda formada majoritàriament per persones d'origen dominicà. Des de les 7 del matí un helicòpter dels Mossos ha sobrevolat Ciutat Vella per donar suport en aquesta operació que des de la policia catalana s'apunta que és de gran envergadura i que espera donar fruits en la desarticulació d'aquests pisos.

Uns 700 agents dels Mossos participen en l'operatiu d'aquest matí a Barcelona.
Uns 700 agents dels Mossos participen en l'operatiu d'aquest matí a Barcelona. | CatalunyaDiari.cat

 

Pels Mossos, els caps de les organitzacions que controlen els narcopisos al Raval són perillosos, d'aquí aquest important operatiu que s'ha fet també amb la col·laboració amb unitat d'elit com el Grup Especial d'Intervenció (GEI), que ha estat l'encarregat de fer els assalts en alguns dels pisos. L'objectiu, però, no és requisar una gran quantitat de droga, sinó detenir els principals integrants de la banda criminal que la distribueix.

Segons han explicat fonts de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos a CatalunyaDiari, s'esperava que l'operació fés més de 50 detinguts, un nombre que s'ha superat. Ara arrenca feina de despatx per referencia tota la droga que s'ha trobat i també la documentació trobada als pisos que s'han escorcollat i poder estirar el fil, també, per saber com entrava la droga al barri del Raval. L'operatiu ha estat seguit des de peu de carrer pels màxims comandaments dels Mossos a la regió policial a Barcelona i també d'ordre públic, com l'inspector i els sotsinspector al càrrec de l'ARRO a Barcelona.

Un agent dels Mossos i un vehicle durant el dispositiu policial d'avui
Un agent dels Mossos i un vehicle durant el dispositiu policial d'avui | Guillem RS

La lluita contra els narcopisos

Els narcopisos del Raval són espais, acostumen a ser primeres plantes o entresòls a peu de carrer, propietat d'entitats bancàries que els narcos, sabent que estan buits, els ocupen per convertir-los en punts de distribució de droga, sobretot, cocaïna i heroïna. Els darrers mesos s'han fet centenars d'entrades en aquests pisos entre la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra però sempre han posat en relleu que la falta de col·laboració de la justícia tornava a deixar lliures als detinguts, que eren els encarregats del darrer escaló de les bandes, i tornaven a ocupar els pisos, i seguia el problema.


Comentaris

envia el comentari