URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

Madeleine McCann hauria estat segrestada per una xarxa que traficava amb persones

L'expolicia de l'Scotland Yard, Collin Sutton, creu que la van segrestar a petició d'una parella que buscava reemplaçar el seu difunt fill
Madeleine McCann va desaparèixer fa deu anys. | AFP

 

Després de gairebé deu anys de la desaparició de la petita Madeleine McCann, la investigació sembla que s'ha reprès amb més força. La mainadera ha realitzat unes declaracions en les quals defensa la innocència dels pares de Maddie i critica la mala actuació de la policia la nit que la nena va desaparèixer. Però, ara, l'expolicia de l'Scotland Yard, Colin Sutton, té una nova hipòtesi. Segons informa ‘Mirror’, Sutton creu que Madeleine podria haver estat segrestada per traficants de persones a petició d'uns pares que buscaven reemplaçar el seu difunt fill. Segons explica l'expolicia, l'escenari més «probable i creïble» per a la desaparició de la petita és un segrest selectiu, després de descartar com a sospitoses les persones estretament vinculades amb Maddie.

Colin Sutton explicava: «Una xarxa dedicada al tràfic de persones és més probable que un pedòfil solitari o una xarxa de pedofilia». El que l'exagent de l'Scotland Yard es pregunta és perquè es van emportar Maddie i no a cap dels dos bessons que dormien a la mateixa habitació de l'apartament, que encara no tenien records i una identitat física més difícil d'identificar. Aquesta hipòtesi podria prendre més força, després que l'expolicia digués que un grup de traficants podria haver estat vigilant pels voltants de l'apartament on passaven les vacances la família McCann per saber quin era la seva rutina familiar. El mateix exagent de l'Scotland Yard ha analitzat el que creu que són algunes possibles actuacions en el segrest de Madeleine. Collin Sutton assegura que quan els policies portuguesos es van centrar únicament en la possibilitat que els pares haguessin pres part del terrible succés, es van perdre les altres línies d'investigació. «En concentrar-se només en aquest escenari poden haver perdut pistes o altres línies que significava anar per una ruta de recerca completament diferent», deia. També descarta l'actuació d'un pedòfil, ja que ells «no estan interessats en nens en edat preescolar», assegurant que no coneix cap altre segrest «oportunista d'una nena tan jove», segons l'exagent.

Collin Sutton també creu que és extremadament improbable que es matés a Maddie com a part d'un robatori fallit, ja que «la majoria dels lladres busquen alguna cosa petita que puguin vendre fàcilment», i no segresten «nenes de 3 anys». Per donar més informació i avanços sobre el cas de Madeleine McCann, es retrasmitirá un documental que informa de l'«important avanç» en el cas, amb imatges tan impactants com les declaracions dels pares davant les acusacions d'assassinat. Els productors han confirmat que aquest cap de setmana es rellevaran noves pistes sobre aquest documental.