Una màfia entrava immigrants il·legals a Barcelona simulant ser esportistes d'elit

Feien viatges des del Pakistan i la Índia fins a la Unió Europea, dotant als «clients» de documents d'identitats falsos i amb instruccions per passar per les fronteres | Hi ha 13 persones detingudes

La Policia Nacional ha desarticulat a Barcelona una important organització criminal que es dedicava a a traficar amb persones des del Pakistan i l'Índia fins a la Unió Europea, proveint-los de documentació falsificada i fent-los passar per suposats atletes d'elit. S'han detingut a tretze persones a la capital de Catalunya i en diversos municipis de l'àrea metropolitana després de poder confirmar que estaven relacionades amb aquesta banda que fent diverses parades per la Unió Europea arribaven a entrar les persones, a canvis d'importants sumes de diners, fins a Barcelona. Els suposats karatekes viatjaven fins aquí per, suposadament, participar en tornejos d'alta competició, però només era una manera de poder entrar al país sense aixecar sospites.

Una banda que entrava persones de manera il·legal a l'Estat

Des del mes de febrer de 2017 que la Policia Nacional investiga aquesta banda. Els investigadors van rebre diverses informacions sobre una organització criminal internacional que, situada a Barcelona, ​​es dedicava al tràfic de persones des dels seus països d'origen, l'Índia i el Pakistan, amb destinació a diversos països de la Unió Europea. Van ser agents de la Unitat Central de Xarxes d'Immigració Il·legal i Falsedats Documentals (UCRIF) els que es van encarregar de seguir el rastre d'aquesta organització i fins a la setmana passada, que es va poder explotar la investigació i detenir a tretze persones.

Els agents d'investigació van poder demostrar com funcionava aquesta xarxa. Tenien una gran capacitat d'adaptació a les necessitats dels seus «clients» i a la legislació vigent en els diferents països europeus. Segons el tipus de client i el seu poder adquisitiu de les persones que volien entrar a Europa, variaven les maneres de fer-ho. Els hi ensenyaven a travessar fronteres i els hi donaven la documentació que necessitaven. D'altra banda, i segons ha explicat la Policia Nacional en una nota de premsa, l'organització estava especialitzada en falsificació de diversos documents d'identitat, dotant els traficats d'identitats fictícies per poder accedir a subsidis o fins i tot arribar a optar a la nacionalitat espanyola. De vegades substituïen identitats per tal de superar les proves d'idioma espanyol requerides per a això.

Pakistan, Finlàndia, Estònia i Barcelona, la ruta dels immigrants il·legals

Entre d'altres, un dels mètodes que feia servir la banda per fer entrar a l'Estat espanyol persones de l'Índia o del Pakistan era el de donar documents falsificats per obtenir visat com a atletes d'elit. Amb això van aconseguir viatjar a Hèlsinki per participar en un torneig organitzat per la Federació Finlandesa de Karate el passat mes de setembre. Posteriorment, els falsos esportistes van ser traslladats fins a Barcelona via Estònia.

Image dels diners i dels documents falsos trobats en els escorcolls a Barcelona.
Image dels diners i dels documents falsos trobats en els escorcolls a Barcelona. | CatalunyaDiari.cat

Els agents de l'UCRIF van poder confirmar que els líders de la banda estaven a Barcelona i es va decidir actuar, fent escorcolls en set domicilis de Barcelona, ​​Badalona, ​​Sabadell, Santa Coloma de Gramenet i l'Hospitalet de Llobregat i on es van poder intervenir un total de 230 documents d'identitat falsificats, 110 documents bancaris per crear situacions legals fictícies i material informàtic per dur a terme les falsificacions. En els escorcolls es van també confiscar 2.000 euros, 1.700 dòlars i 300 grams de marihuana a més de catorze telèfons mòbils i onze targetes SIM internacionals.

Els dotze homes i la dona que van ser detinguts durant els assalts als pisos, de nacionalitats pakistanesa, índia, salvadorenya, dominicana i espanyola, van ser acusats per la Policia Nacional dels delictes de pertinença a grup criminal, falsedat documental, afavoriment de la immigració il·legal, contra els drets els treballadors i contra la salut pública. Només tres d'ells, els líders de la banda, han ingressat a presó després de declarar davant del jutge que porta la instrucció del cas.


Comentaris

envia el comentari