rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Una màfia polonesa s'havia instal·lat a Girona per fabricar llet per a nadons falsa i enviar-la a la Xina

S'havien desplaçat de Polònia després de ser enxampats per la policia d'allà | Compraven producte barat i els posaven en caixes de marques conegudes
Imatge de la llet en pols intervinguda als detinguts a Lloret de Mar. | Cedida / CatalunyaDiari.cat

 

La Policia Nacional, en una operació conjunta amb Europol, ha desmantellat a Girona una fàbrica d'envasat de llet falsa per a nadons. Els agents han intervingut vuit tones de llet en pols i detingut quatre persones, de les quals tres han ingressat a la presó, tal com s’ha pogut saber avui mateix, 21 d’abril.

 

La substància, tot i que no tenia els nutrients necessaris per a l'alimentació efectiva d'un lactant, no era nociva per a la salut. El producte, que era enviat principalment a la Xina, havia estat comprat a l'engròs, a un euro el quilo, en una pàgina web polonesa i que va enviar el producte cap a Barcelona.

 

Un avís de l'Europol a la Policia Nacional

La investigació va començar gràcies a una informació enviada per l'Europol, en què alertava d'una organització criminal, composada per ciutadans polonesos, especialitzada en la falsificació de llet per a nadons, s’havia instal·lat a Catalunya. Les autoritats poloneses ja havien desmantellat una planta d'envasat de llet falsa en aquest país sense aconseguir la detenció de cap persona, propiciant que l'organització canviés la seu de producció a l’Estat espanyol.

 

Es van instal·lar a Girona després de venir des de Polònia

Una vegada a Catalunya, els investigats es van desplaçar fins a una localitat de Girona, on es van reunir amb un possible comprador amb el que van accedir a una nau. Davant la gravetat dels fets, els agents van decidir desplegar un operatiu de manera urgent i van procedir a l'entrada i escorcoll de la nau on s’hi va localitzar palets plens de caixes amb la llet falsa per a nadons.

 

En total, els agents van trobar 30 palets amb 13.320 caixes de llet en pols de diferents marques falses preparades per a la seva distribució i venda; 12.090 caixes de cartró amb packs de llet; 15.000 caràtules de cartró; 24 caixes de cartró, que contenien 2.000 culleretes dosificadores de plàstic; 2.000 barres de cola tèrmic; i dues decapadoras tèrmiques per fondre les barres de cola.

 

Un dels detinguts, extremadament perillós

A més, la Policia Nacional va escorcollar un habitatge a Lloret de Mar, a la Selva, on va localitzar nombrosa documentació relacionada amb la xarxa criminal. Els agents van procedir a l'arrest de quatre persones, tots ells de nacionalitat polonesa i amb antecedents a Alemanya i Polònia. Un d'ells està catalogat com extremadament perillós per la seva vinculació amb delictes contra les persones en el seu país d'origen.

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris