La màfia russa va intentar formar part de l’univers Barça

Els clans russos de Catalunya haurien intentat penetrar al món Barça, vivint a la mateixa zona que els jugadors, guanyant-se la confiança d’alguns d’ells i accedint a les oficines del club

Imatge del Camp Nou
El Barça, objectiu de la màfia russa a Barcelona | Cedida

Futbol i influència social. Aquests van ser els objectius que es va marcar la màfia russa per integrar-se a Catalunya i fer-hi negoci. Segons treu a la llum ‘El Periódico’, els clans russos penetren a la geografia catalana l’any 1997, de la mà de Tariel Oniani —empresonat a Rússia—, i els seus pals de paller es basen en la restauració, el món de la nit i una fascinació visceral pel Barça.

Amb la restauració com a pal de paller i amb el recolzament d’una empresa anomenada AMT —a través de la qual controlaven diversos restaurants de gran importància a la Rambla de Barcelona—, els membres de les màfies russes van aconseguir fer-se un forat a Catalunya i accedir a espais exclusius com el grup ‘Pachá’ o treure el cap en el món del F.C.Barcelona.

Influència per accedir al món Barça

El primer pas per a aconseguir aquesta influència era entrar a ‘Pachá’. Segons cita ‘El Periódico’, doncs, amb aquesta entrada es buscava «influència i reconeixement social» i compren «una participació del  27,5% de la societat que explota en règim de franquícia Pachá Barcelona, un espai de reconegut prestigi».Una participació que, de fet, tenien la intenció d’explotar fins a arribar al domini de més de la meitat de les accions.

El Barça, el salt qualitatiu de la màfia

El cert, però, és que existia autèntica fascinació pel futbol i, en concret, pel F.C. Barcelona. L’any  2005, de fet, es trasllada a Espanya Merab Gogia, àlies 'Melia'. I fruit de la fascinació pel Barça, doncs, aquest es va instal·lar en una mansió a Castelldefels, molt prop d'on aleshores vivien algunes de les estrelles del Barça —aleshores Ronaldinho— i on ara hi viu Leo Messi.

Tariel Oniani, el pioner de la màfia russa a Catalunya
Tariel Oniani, el pioner de la màfia russa a Catalunya | CatalunyaDiari.cat

 

Una de les primeres aparicions públiques per la ciutat de ‘Melia’, en aquest sentit, va ser per presenciar un partit del Barça. Acompanyat per Oniani, doncs, aquest va poder delectar-se amb un Barça al qual no hi van poder fer forat, ja que  ‘Melia’ va ser detingut i extradit a Geòrgia.

L’esposa d’un dels homes d’Onani, secretària de Laporta

No es tractava només de quelcom extern. Segons el mitjà citat, l’aleshores esposa de George Mikadze —que va entrar a presó en explotar un laboratori de cocaïna a Castelldefels— va aconseguir entrar a l’univers Barça sent una de les secretàries del president Joan Laporta.

Laporta ha obert el debat a les xarxes socials
Laporta ha obert el debat a les xarxes socials | CatalunyaDiari.cat

 

Finalment, un altre dels punts que més crida l’atenció és que alguns membres de la màfia haurien arribat a formar part del cercle d’amistats dels aleshores futbolistes del Barça.


Comentaris

envia el comentari