La mainadera que va cuidar Madeleine McCann trenca el seu silenci després de deu anys

Aqueslla nit, els pares havien sortit a sopar prop de l'habitació i van deixar a la petita sola amb els seus germans bessons de dos anys
Imatge de Madeleine McCann. | Cedida

 

Una de les mainaderes que treballava en el ressort portuguès Ocean Club, on va desaparèixer Madeleine McCann el 2007, ha trencat el seu silenci després de deu anys. Per primera vegada, la dona ha decidit explicar els detalls del que va veure aquella nit a l'hotel.

La mainadera relata que va voler reservar la seva identitat i va assegurar que la petita era la preferida de totes les seves companyes de treball: «Recordo el seu caràcter i temperament. Era lleugerament tímida, molt dolça».

  

  

La jove relata que durant la nit d'aquell 3 de maig, algú se li va acostar i li va dir que un pare estava buscant al seu fill, però a cap moment va arribar a pensar que era Madeleine. Poc després va observar a Gerry realment angoixat buscant sota els cotxes. Kate, la mare, estava plorant desconsoladament mentre cridava «se l'han emportat».

 

«Ella plorava, però gairebé en un estat catatònic. Ens van dir que comencéssim a buscar als contenidors d'escombraries en cas que el seu cos estigués en algun. En aquest punt, ens vam adonar que era alguna cosa seriosa», explica la mainadera que per aquell temps tenia vint anys.

Tothom va començar a buscar-la. Durant aquesta mateixa nit, van rastrejar tots els carrers de Praia da Luz, on la família estava de vacances. La dona va destacar l'insegur que era el lloc i per això mateix, els seus caps no la deixaven sortir sola de nit per temor al fet que poguessin violar-la.

 

Els pares de Madeleine McCann amb una foto de la seva filla desapareguda. | Getty Images

 

La mainadera assegura que els seus pares no tenen cap relació amb la desaparició

La mainadera igual que la resta de treballadors del ressort va haver de declarar davant la policia. Quan li van preguntar si creia que els pares havien tingut relació amb la desaparició, va assegurar que no de forma rotunda i convençuda.

«Els vaig dir que no, en absolut. En primer lloc, pels temps, i en segon lloc, on estaven, les seves reaccions, tot. No hi ha opció que hagin estat ells», relata la dona.

Cal destacar que durant aquesta tràgica nit, els pares havien sortit a sopar molt prop de l'habitació i van deixar a la petita de quatre anys sola amb els seus germans bessons de dos anys. En tornar, Madeleine ja havia desaparegut.