EN DIRECTE

🚨 Tots els talls de carretera a Barcelona i Catalunya

La malaltia del legionari acaba amb la vida d'un turista britànic, després de contagiar-se en un jacuzzi de Palma de Mallorca

Altres 26 turistes es van contagiar, però van aconseguir recuperar-se
Imatge d'una platja plena de turistes a l'estiu | 'Daily Mail'

 

Un perillós bacteri mortal ja ha fet la seva primera víctima al nostre país. Es tracta d'un turista britànic de 70 anys que ha resultat infectat, juntament amb altres 26 persones que s'han recuperant, després de banyar-se en el jacuzzi d'un hotel de Palma de Mallorca. Aquest brot de legionel·losi, conegut com a malaltia del legionari, va tenir lloc fa tan sols uns mesos a la localitat mallorquina de Palmanova, entre el 13 d'agost i el 13 d'octubre de 2017, tot i que fins ara no transcendit la història. 

Un jacuzzi d'un complex hostaler de Palmanova, el culpable

Les autoritats sanitàries de l'illa assenyalen que es van detectar un total de 27 casos, entre ells el de la persona morta, dels quals 20 eren ciutadans del Regne Unit. Els afectats, però, s'haurien allotjat en set hotels diferents, cosa que ha estès el radi d'investigació fins a l'àrea particular de Palmanova, al costat del balneari de Magaluf. 

 

Tot i que el bacteri de la legionel·la es va detectar en persones allotjades en diferents llocs, després d'analitzar les mostres recollides els investigadors es van adonar que hi havia una coincidència: tots s'havien banyat en un mateix lloc. I és que aquesta malaltia no es pot contagiar, ni tampoc es pot transmetre de persona a persona. 

 

Un jacuzzi, el culpable de la infecció | cedida

 

El complex, tancat després del descobriment

Amb tot, es va procedir al tancament de les dutxes de les platges, d'una font d'aigua de Palmanova, i es va comprovar que els restaurants no utilitzessin sistemes d'aigua sense tractat. A més, es van recollir 98 mostres, entre les quals les del jacuzzi que va originar el brot. Després de quedar confirmat quin era el focus de la infecció, les autoritats sanitàries van procedir a informar l'establiment, que va tancar les seves portes abans que sortís a la llum la notícia, i van donar de baixa el subministrament d'aigua. 

 

La malaltia del legionari és una infecció pulmonar greu, causada pel bacteri Legionel·la. Entre els seus símptomes, trobem dolors musculars, de cap, febra i símptomes de pneumònia en cas d'arribar als pulmons. La malaltia pot arribar a ser mortal, especialment en els casos en què l'afectat es troba molt delicat de salut, com era el cas de l'home de 70 anys mort. 

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris