IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Males notícies sobre la dent trobada a la fossa de les nenes d'Alcàsser

Els biòlegs de la policia han donat els resultats de les proves

Las niñas de Alcàsser fueron brutalmente torturadas
Les nenes d'Alcàsser van ser brutalment torturades| Cedida

Fa anys, el triple crim d'Alcàsser, a València, va estremir a tot el país per la seva brutalitat i per la joventut de les seves víctimes: tres nenes que van ser enterrades en una mateixa fossa. L'antropòleg forense Paco Etxeberria participava en el programa 'El lector de huesos', d'ETB, explicant el cas i, llavors, per casualitat va trobar en ple directe una sorprenent troballa: una dent que ell mateix va assegurar, que de segur, pertanyia a una de les nenes. Succeïa el passat 16 de febrer, per sorpresa i expectació de tota l'audiència. Ara, en la investigació que estan duent a terme diversos biòlegs de la Guàrdia Civil es tracta d'esbrinar si és cert que pertany a una de les nenes i, en cas afirmatiu, conèixer la identitat exacta de la víctima a la qual va pertànyer.

En conèixer-se l'existència de la dent, el mateix programa i l'expert antropòleg forense van delegar el cas a les autoritats, sense tocar, a fi de no adulterar ni en el mínim, el premolar trobat. Ràpidament, els especialistes del laboratori de criminalística van prendre fotografies de la mostra i van recollir l'evidència amb les mesures requerides per a una situació tan sensiblement complicada com aquella. No obstant, i tal com informa ara ‘Las Províncias’, sembla que els biòlegs i especialistes de la Guàrdia Civil no han pogut trobar restes d'ADN a causa de la gran deterioració que va sofrir la dentina del premolar i l'exfoliació de les seves diverses capes a causa de romandre molts anys exposat al sol.

Sobre les raons que van impedir trobar la dent al moment en el qual es va trobar la fossa i es va produir l'aixecament dels cadàvers, durant la tarda del 27 de gener de 1993, s'especula que les pluges van rentar el terreny i, amb el pas del temps, van desenterrar la dent i ho van deixar exposat al sol durant 24 anys. En conèixer-se l'existència del premolar, el Jutjat d'Instrucció número 6 d'Alzira li va encarregar el seu estudi a la unitat d'antropologia i odontologia forense de l'Institut de Medicina Legal de València, encara que ni aquests, ni els especialistes del Departament de Biologia han aconseguit determinar encara a qui pertany.

 

Tres guardias civiles, el forense Francisco Etxeberria y un periodista junto a la fosa en el paraje montañoso de Tous.
Tres guàrdies civils, el forense Francisco Etxeberria i un periodista al costat de la fossa en el paratge muntanyenc de Tous | Cedida

 


Comentaris

envia el comentari