rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Malestar entre els antiavalots dels Mossos per haver de treballar a cara descoberta

Els sindicats denuncien que van rebre ordre directes de Ferran López de destapar-se el rostre durant el dispostiu per la visita del rei Felip VI a Barcelona el 9 d'abril
Agents de l'ARRO i de la BRIMO en l'operatiu policial del passat 9 d'abril, a Barcelona. | CatalunyaDiari.cat

 

Malestar a les files dels Mossos d'Esquadra per una ordre que van rebre les unitats d'ordre públic el passat 9 d'abril mentre participaven en l'operatiu policial per protegir l'Auditori de Barcelona, on el rei Felip VI participava en un acte públic.

 

Segons ha denunciat el sindicat policial SPC, els comandaments van ordenar per l'emissora a tots els efectius d'ARRO i BRIMO, les dues unitats que fan funcions d'ordre públic de la policia de Catalunya, s'havien de descobrir el rostre i abaixar-se el tapaboques. Segons el mateix sindicat, aquesta ordre va ser donada directament pel comissari en cap del cos, Ferran López.

 

Fotografies i escarnis a les xarxes socials contra els agents

Habitualment, quan els agents d'ordre públic treballen en operatius on guarden espais amb línia policial o amb contencions de persones, portin casc o no, es tapen la cara per evitar ser fotografiats per la premsa i també per grups que després difonen les imatges dels agents en xarxes socials.

 

Els agents es tapen el rostre concretament per no ser reconeguts en altres operacions o en altres àmbits de la seva vida particular. Aquesta ordre ha generat tensió entre els efectius de les dues unitats d'ordre públic del cos.

Fa dos anys els sindicats ja es van queixar d'aquestes ordres als efectius antiavalots d'anar amb el rostre descobert i es va acordar amb el Govern català l'ús d'aquesta peça de la uniformitat en situacions concretes. Des del sindicat SPC s'alerta que ara s'ha tornat a donar aquesta ordre i «això que la situació actual és molt pitjor que l'anterior» referint-se al nivell de tensió per la situació catalana i també pel nivell d'alerta terrorista.

 

Protestes contra el rei Felip de Borbó a Barcelona

L'ARRO i la BRIMO dels Mossos d'Esquadra el 9 d'abril van blindar l'Auditori de Barcelona, a la zona de Marina, durant la celebració de l'entrega de despatxos dels nous jutges, un acte que va comptar amb la presència de Felip de Borbó. Un grup de manifestants convocats pel CDR es van manifestar per la zona però no es van haver de lamentar enfrontaments directe amb la policia ni aldarulls.

 

L'únic punt de tensió va ser la protesta dels estudiants de l'ESMUC que es van concentrar a l'exterior de l'escola i agents dels Mossos d'Esquadra els van desallotjar amb un estira-i-arronsa. Els alumnes sí que van denunciar que no van poder tornar a accedir al centre, al costat de l'Auditori, fins que es va acabar l'acte que presidia el cap d'Estat.