Imatge d'una persona amb una maleta.

L'ensurt de la Guàrdia Civil en obrir les 2 maletes d'un noi de 25 anys a Catalunya

El conductor va ser arrestat a l'acte

La Jonquera és un punt crític de la xarxa viaria a Catalunya. Ho és, bàsicament, perquè és la porta d'entrada i sortida de França. No és d'estranyar, així doncs, que gairebé a diari la Guàrdia Civil hagi de notificar detencions, troballes o registres d'allò més macabres. 

La Guàrdia Civil ha localitzat 34,5 kg d'haixix amagats en dues maletes al maleter d'un cotxe, a la Jonquera, a la comarca de l'Alt Empordà

Els fets van passar dijous passat durant un control rutinari quan agents de la Benemèrita van aturar un vehicle, amb matrícula espanyola, que circulava en sentit França

Un cop identificar el conductor, un home de 25 anys, van inspeccionar el cotxe i van trobar la droga. Els agents van arrestar el conductor per un delicte contra la salut pública.

La Jonquera, punt de successos

El passat 12 de març, els Mossos d'Esquadra van detenir a la Jonquera, a l'Alt Empordà, un camioner begut que feia ziga-zagues per l'autopista AP-7 i que multiplicava per vuit la taxa d'alcoholèmia. 

L'infractor, que té 35 anys, va estar a punt de xocar contra el cotxe patrulla dels Mossos que li feia senyals perquè s'aturés. El transportista va marcar una taxa d'1,28 mg/l quan li van fer la primera prova d'alcoholèmia i es va negar a sotmetre's a una segona. 

No és l'únic camioner begut a qui els Mossos han atrapat a la Jonquera. També n'han denunciat un altre de 40 anys, que multiplicava per cinc la taxa permesa, i que va estampar el tràiler contra la tanca lateral de la GI-500. L'home anava embriac i ara haurà de comparèixer davant del jutjat.

La detenció del camioner de 35 anys va tenir lloc dissabte 12 de març al vespre. Cap a dos quarts de deu de la nit, uns mossos de Trànsit que feien un control al peu de l'N-II a Borrassà van rebre l'avís que un camió estava fent ziga-zagues per l'AP-7.

Els agents van entrar a l'autopista i van veure com el tràiler circulava de forma erràtica, envaint els carrils de banda i banda. De fet, mentre li estaven fent indicacions perquè s'aturés, el conductor va estar a punt de xocar contra el cotxe patrulla.

Quan els agents van aconseguir aturar-lo i li van fer la prova d'alcoholèmia, el transportista va marcar una taxa d'1,28 mg/l; és a dir, més de vuit vegades el límit permès. El camioner, a més, es va negar a bufar l'etilòmetre per segona vegada. Per això, els Mossos el van detenir per un delicte contra la seguretat viària per conduir begut.