Primer pla d'una mà amb un bitllet d'avió i una maleta

No s'ho creuen: L'ensurt de la Guàrdia Civil en obrir 3 maletes sospitoses a Catalunya

Comissen 21,7 kg de marihuana amagada en tres maletes al maleter d'un cotxe a la Jonquera | La Guàrdia Civil ha detingut dues persones per un delicte contra la salut pública

La Guàrdia Civil ha comissat 27,1 kg de marihuana amagada en tres maletes al maleter d'un cotxe a la Jonquera (Alt Empordà). Els fets van passar divendres quan agents de la Benemèrita van interceptar a l'AP-7 un vehicle amb matrícula francesa que circulava en direcció França.

Els agents van inspeccionar-lo i van descobrir la droga. També van detenir dos homes, de 37 anys i de nacionalitat albanesa, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. Tant els arrestats com la droga s'han posat a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.

Cop al cultiu de marihuana

La policia espanyola, amb la col·laboració de diverses policies locals, ha desmantellat cinc cultius il·legals de marihuana amb més de 2.000 plantes en tres operatius diferents al Baix Llobregat.

El primer d’ells va finalitzar amb quatre detinguts i gairebé 1.000 plantes comissades en tres habitatges de Torrelles de Llobregat, Abrera i Cornellà. Durant els registres, els agents van localitzar també armes prohibides i documentació que els va portar a desmantellar una quarta plantació a Corbera de Llobregat.

Aquí, van detenir-ne el presumpte responsable i van comissar 156 plantes i uns 3 quilos de cabdells. Al tercer es va desmantellar un cultiu amb 918 plantes i 11 quilos de cabdells en una casa de Castelldefels i es va detenir un home.

Les investigacions del primer operatiu es van iniciar a principis d’any quan, gràcies a la informació compartida amb les policies locals, es va tenir coneixement de l’existència d’un grup de persones establertes a Cornellà de Llobregat dedicades a la distribució de marihuana al Baix Llobregat que s’abastien de cultius ‘indoor’ repartits en diverses localitats.

Aquí es van desmantellar els cultius de Torrelles, Abrera i Cornellà i, posteriorment, gràcies a la documentació trobada en els registres dels tres habitatge, el de Castelldefels.

La tercera intervenció es va dur a terme en un habitatge ocupat d’una urbanització de Castelldefels. Hi vivia una família que segons els investigadors portava quatre anys cultivant discretament una marihuana de gran qualitat. La mercaderia s’emmagatzemava posteriorment a Maçanet de la Selva (la Selva) per ser distribuïda a Itàlia.

Durant el registre es van localitzar 918 plantes i 11,38 quilos de cabdells i es va detenir un home que, amb l’ajuda de la seva família, feia el manteniment de la plantació i posteriorment distribuïa la droga.

La resta de membres de la família no van ser localitzats en el moment del registre de l’habitatge i se’ls investiga.