Imatge d'arxiu de diversos DNI

El Sergi, el jove barceloní que viu un malson després que li robessin el DNI

Ha rebut una vintena de denuncies acusant-lo d'estafa per la venda de telèfons mòbils a través de Wallapop, que fan servir persones fent-se passar per ell

El barceloní Sergi Calopa, de 19 anys i estudiant de Ciències Polítiques, viu actualment un calvari judicial des de fa pop de dos anys, quan el robatori de la seva cartera —amb el seu DNI dins— va canviar-li la vida. Segons ha explicat en una entrevista amb el digital 'El Caso', el març de 2019 li van robar la cartera, un fet que va denunciar, renovant el DNI i oblidant el tema fins que el febrer de 2020 va rebre un missatge a través d'Instagram que no va entendre. Una persona l'acusava d'estafa, per haver venut un iPhone 11 per Wallapop, haver cobrat els diners i no haver-lo enviat.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Aquest va ser el primer de molts altres missatges que va rebre a través a través de les seves xarxes socials, en què l'acusaven del mateix delicte d'estafa. Haver cobrat entre 700 i 800 euros per un iPhone 11 que mai va enviar. Posteriorment, aquests missatges es van convertir en demandes, denuncies i citacions judicials d'arreu d'Espanya. Segons fonts consultades de Policia Nacional i Mossos d'Esquadra pel citat mitjà, diversos desconeguts es feien passar pel Sergi —utilitzant la fotografia del seu DNI— a la plataforma Wallapop, oferint telèfons mòbils a un preu inferior al de mercat.

En total, el Sergi ha estat citat per una vintena de causes diferents en diversos jutjats de la geografia espanyola, que li han suposat ja unes despeses superiors als 3.000 euros en advocats. La majoria de causes, per les que ha declarat de manera telemàtica des de la Ciutat de la Justícia, s'arxiven quan demostra que el DNI que fan servir per a les estafes no és el seu.

Dos dels presumptes estafadors, localitzats

La investigació policial del cas ha portat a la identificació de dos dels presumptes estafadors que s'han fet passar pel Sergi a través de la plataforma Wallapop. Segons ha explicat el digital 'El Caso', es tractaria de dos joves, un de nacionalitat marroquina i l'altre amb passaport equatorià, tot i que la investigació continua en marxa, ja que es desconeix quantes persones podrien tenir la fotografia del DNI del Sergi.

En aquest sentit, el Sergi ha explicat al citat mitjà que les víctimes de l'estafa s'han acabat mostrant comprensives amb ell, que també és una víctima del cas, alhora que ha desitjat que la policia enxampi els que estan suplantant la seva identitat per estafar gent i que acabi el seu malson.