IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

«El meu maltractador va complir la seva amenaça: va cremar viu al meu pare»

L'Andrea, de 24 anys, va ser víctima de violència masclista i ara ha de viure amb vigilància policial les 24 hores

Maltractament
L'Andrea mai va voler denunciar per por al que la seva parella li pogués fer a la seva família | Cedida

L'Andrea és una jove de 24 anys i mare d'una nena de 10, les quals viuen actualment sota custòdia de dos agents dels Mossos d'Esquadra les 24 hores del dia. Un dur cas de violència masclista les ha portat fins a aquesta situació: després de patir molts mesos d'amenaces per part del maltractador, la seva exparella va acabar per cremar viu al seu pare

Així ho ha pogut explicar la mateixa Andrea al programa 'No ho sé', de RAC1. «La primera agressió va venir perquè vaig sortir de casa maquillada. Em va fer pujar al seu cotxe i em va portar a un camp on conduïa com un boig i em va amenaçar de rebentar-me el cap d'una pedrada».

No va denunciar en cap moment les agressions per por

L'Andrea, però, no va denunciar en cap moment les agressions que estava patint per part de la seva parella, ja que estava amenaçada per si acudia als cossos de seguretat. La seva parella l'advertia que si avisava a la policia, mataria el seu pare: «La casa on viu el teu pare hi ha molts plàstics i cremarà molt bé», ja que patia d'esquizofrènia i vivia en una cabana al bosc.

En una de les pallisses que Andrea va rebre la policia el va detenir, però va acabar en llibertat, ja que la jove maltractada no va voler denunciar altra vegada. El jutge, aquesta vegada, va voler imposar una ordre d'allunyament, però la va violar sense miraments.

«Jo pensava que jo era la culpable perquè era jo qui l'havia conegut, i no volia que la meva família patís per culpa meva. Jo sabia que a mi em protegirien, però a la meva família no», explicava Andrea al programa de RAC1. 

«Et donem 6 mesos de vida»

Després de tot el patiment que ella seguia sofrint, assegura que els treballadors li van acabar dient que «entenem que no vulguis denunciar, et pots quedar aquí però et donem 6 mesos d'esperança de vida. La nena ha d'anar a un centre d'acollida». 

D'altra banda, Andrea avisava als seus psicòlegs de les amenaces que rebia per part de la seva exparella, però «em deien que això sempre ho fan els maltractadors perquè les víctimes tornin, però no ho compleixen». Tot i això, ell sí que ho va acabar complint: va calar foc a la casa del seu sogre.

«Un dia que vaig decidir no anar-lo a veure i no li vaig agafar el telèfon, va anar amb dos amics a casa del meu pare i el va cremar». Encara que els Mossos d'Esquadra van anar-lo a buscar a casa, l'exparella va poder fugir. «Llavors, es va dedicar a enviar-me missatges explicant-me com havien matat el meu pare i com l'havien fet patir. Era molt dur aguantar-ho, però jo sabia que em servia per a la investigació». 

Detingut només per trencar l'ordre d'allunyament

Per la seva banda, Andrea explica que el va poder enredar: li deia que «si anava a la policia i s'entregava, tornaria amb ell». Tot i això, la policia el va detenir només perquè havia trencat l'ordre d'allunyament. «Em va enviar missatges dient que violaria la meva filla, que mataria el meu tiet». 

Des de llavors, l'Andrea ha rebut diverses amenaces per part de la seva exparella: «Des del seu entorn, m'han amenaçat dient-me que traurien el meu pare del cementiri». «Vam tenir sort que la jutgessa del cas de maltractament va avisar el meu advocat, i va aconseguir avançar la seva declaració un dia abans que acabés el termini, si no, hauria sortit en llibertat», assegura la víctima. «Jo ja no seré la mateixa, però he de lluitar perquè la mort del meu pare hagi servit per a alguna cosa, per salvar-me a mi. Si a ell no li haguessin fet això, jo hauria acabat morta».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari