Mariano, el maltractador que va gravar la seva dona mentre moria agònicament

Mariano, el maltractador que va gravar la seva dona mentre moria agònicament

La dona va patir una hipoglucèmia i l'home la va gravar sense auxiliar-la

El passat mes de juny, els Mossos d'Esquadra van detenir un home, de 49 anys,  acusat d'un delicte d'homicidi i maltractaments, després de no auxiliar la seva parella quan aquesta estava patint una hipoglucèmia. La víctima, la Susana, veïna de Viladecans de 42 anys, regentava un bar a la localitat de Gavà, on va conèixer el seu maltractador, qui la va deixar morir agònicament després de setmanes d'agressions físiques.

«Agressiu, possessiu i gelós»

La investigació dels Mossos d'Esquadra ha permès fer un perfil del maltractador i la relació tòxica amb la seva víctima, deixant a la llum l'infern que va patir la Susana les darreres setmanes de la seva vida.

Segons apunten les fonts policials doncs,  Mariano, era un dentista argentí a qui li agradava fer-se notar,  que asseguren que abans de conèixer la Susana, era un client habitual de l'establiment on treballava. Un home aparentment afable però extremadament gelós i agressiu, que va anar augmentant gradualment la violència contra la seva parella.

En adonar-se de com era el Mariano,  tot i no saber escapar de la relació, la víctima va enviar el seu fill de 13 anys amb el seu exmarit, patint per la integritat del menor. Amb el pas dels dies, la Susana es va anar absentant a la feina, i apareixia amb nombrosos blaus i fins a una costella trencada, que va justificar amb una suposada caiguda.

La família no sabia res

La família de la víctima desconeixia completament la magnitud de la tragèdia, tal com explicava la cunyada de la víctima: «Ni ho sospitàvem. El va portar a una barbacoa i ell era rialler i sempre feia bromes.  Ella mai va ser de relacions complicades i en el nostre entorn no hi havia hagut mai maltractaments». Ara bé, sí que és cert que la Susana li havia comentat que s'estava plantejant deixar-lo perquè era un «fantasma».

Només el fill de la víctima es va començar a adonar de la situació, però la Susana li va demanar que no digués res, i després d'enviar-lo a casa del seu pare,  ningú es va adonar del que passava a temps de salvar-la.

11 vídeos d'una mort agònica

Divendres, 18 de juny, víctima i maltractador van tindre una forta discussió, moment en què es va viure un dels episodis més violents en la relació, quan el Mariano l'hauria colpejat contra el cotxe. L'endemà va anar a treballar amb un ull morat i després ja no se la veuria mai més.

La nit de dimarts, 20 de juny, la Susana es va començar a trobar molt malament, i conscient que patia una hipoglucèmia, va trucar al Mariano perquè la socorrés al voltant de les nou. Aquest no es va presentar fins al cap d'una hora, i un cop allí, no va fer res per ajudar la víctima.

Al contrari, es va dedicar a insultar-la, agredir-la encara més i gravar-la, fent fins a 11 vídeos, on apareixia ella despullada, demanant cada cop amb menys forces i plena de patiment, una simple Coca-cola que l'hauria salvat, fent-li pujar el sucre.

Després d'una nit agònica, la Susana va perdre la vida a les 7 del matí de dimecres, amb el consol d'haver salvat el seu fill de les agressions del seu agressor, però convertint-se en una víctima més de la violència masclista que no es va atrevir a denunciar la seva parella. Es calcula que en el 70% d'aquesta mena de casos la víctima mai va arribar a plantejar-se denunciar la seva parella, majoritàriament per por que ella o algun familiar puguin patir-ne les conseqüències.

També et pot interessar...