Detenen el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, per presumpta malversació

Els agents tenen previst entrar i realitzar un escorcoll exhaustiu en les instal·lacions públiques i els habitatges particulars

Furgó de la Policia Nacional a Badalona
La Guàrdia Civil comanda una operació per investigar la possible malversació del Govern | Twitter (@ALBIOL_XG)

La Guàrdia Civil ha desplegat aquest matí un operatiu ordenat pel jutge Joaquín Aguirre per la presumpta malversació de fons a la Secretaria General de l'Esport i el Consell Català de l'Esport, tal com recull 'El Periódico'. Segons informa el diari esmentat, els agents tenen previst entrar i realitzar un escorcoll exhaustiu en les instal·lacions públiques i els habitatges particulars per trobar proves fefaents d'irregularitats en subvencions i contractacions arbitràries.

Les darreres dades policials avancen que ja s'han detingut quatre persones, entre elles l'exregidora de PDECat de l'Ajuntament de Barcelona Maite Fandos i el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras. Les entitats beneficiàries de les subvencions que s'investiguen haurien sigut les fundacions CATmon i Igman, investigades en l'operació del 2018. A més, a la presumpta malversació de fons de la Generalitat cal sumar-hi el suposat delicte de tràfic d'influències en col·locar una persona en un alt càrrec per controlar l'Administració.

Els fons havien de destinar-se a països pobres

La investigació va iniciar l'any passat arran un presumpte cas de corrupció a la Diputació de Barcelona. L'operació Estela va arrancar mesos abans pel repartiment de dos milions d'euros —mitjançant les subvencions irregulars— durant l'ostentació del càrrec de Salvador Esteve (CiU). Les ajudes, en comptes d'anar a països en vies de desenvolupament —com estava previst—, van ser destinades a empreses i fundacions, algunes d'ideologia independentista. 

També et pot interessar...


Comentaris
Jose antonio
Que aquets inutils de la GC investiguen, que ?. Au nois, aneu a cagar.

envia el comentari