‘La Manada’, eufòrica després de conèixer la sentència que els deixa en llibertat

Els cinc condemnats seran lliures un cop abonin els 6.000 euros de fiança

'La Manada' en los Sanfermines
'La Manada', en llibertat | El Español
 

Ambsomriures, alegria, i salts de la felicitat. Així van respondre els membres de ‘La Manada’ tan bon punt van tenir coneixement sobre la decisió de l’Audiència Provincial de Navarra. I és que la notícia de la seva posada en llibertat ha estat el millor regal que li podien fer als cinc condemnats per abusar sexualment i en grup d’una noia que acabava de complir la majoria d’edat.

Eufòria total entre els membres de ‘La Manada’

José Ángel Prenda, Jesús Escudero i Ángel Boza, que fins al dia d’avui es troben empresonats a Pamplona, estaven a la sala en el moment que els magistrats van comunicar la seva decisió. Tal com relata ‘El Español’, la reacció per part dels tres membres va ser d’eufòria total tan bon punt van sortir de les instal·lacions.

Els dos violadors i membres del grup que falten, Antonio Manuel Guerrero i Alfonso Jesús Cabezuelo –el militar–, no van poder acudir a la vista i es troben a la presó d’Alcalá Meco. Malgrat tot, també van rebre amb alegria la notícia sobre la seva posada en llibertat un cop hagin abonat la fiança de 6.000 euros imposada pel tribunal. 

Van celebrar la notícia amb els altres presos

Els membres de 'La Manada'
Els membres de 'La Manada' | EL MÓN
 

 

Els tres membres de ‘La Manada’ que estan reclosos a Pamplona van tornar als mòduls que els corresponien amb l’acta dictada entre les mans, com si es tractés del seu tresor més apreciat. En arribar a la presó, van ensenyar la sentència als altres presos, que van compartir alegria i eufòria amb els agressors sexuals.

Així doncs, quan els condemnats per abusos sexuals paguin l’import de la fiança, podran tornar a xafar el carrer i a recuperar la vida que van perdre el dia que van decidir abusar d’una noia que acabava de complir 18 anys. Malgrat que no està tot dit, i no se sabrà del cert que passarà fins que es faci ferma la sentència que interposi el Tribunal Superior de Justícia de Navarra, la notícia ha aixecat molta polseguera i no ha deixat indiferent a ningú. 

Faltava poc perquè es complissin els dos anys de presó preventiva

Els acusats portaven entre reixes des que van ingressar a presó preventiva poc després de ser detinguts. És a dir, que els condemnats per abús sexual esperaven la sentència definitiva des del passat 7 de juliol de 2016.

Però la sentència no arribava mai, i a punt d’esgotar el termini màxim marcat per la llei per restar a presó preventiva, l’Audiència Provincial de Navarra ha hagut de prendre la decisió amb molta celeritat i molt poc marge de temps.

Els magistrats tenien dues opcions: o bé prorrogar l’estança dels abusadors a la presó, o bé oferir-los-hi la llibertat provisional previ pagament d’una fiança, com ha estat finalment el cas.  


Comentaris

envia el comentari