‘La Manada’, vetada en una piscina de Sevilla per «alarma social»

«No consentirem que Palomares del Río es converteixi en un refugi de violadors», asseguren des de l'ajuntament del municipi

Imagen de los miembros de 'La Manada'
Els membres de 'La Manada', en arxiu  | CatalunyaDiari.cat

'La Manada' ha estat vetada en una piscina de Sevilla. El grup de joves andalusos, incriminats per la justícia per haver abusat sexualment d'una jove madrilenya durant les festes de San Fermín el 2016, van acudir en una piscina municipal de Palomares del Río el passat dissabte. La seva sorpresa, així mateix, va tenir lloc quan aquests van ser increpats i expulsats de l'espai.  

«Des de l’equip de govern no permetrem que persones que han estat declarades 'non grates' per part del ple d’aquest ajuntament vinguin al nostre poble a utilitzar els nostres espais públics per provocar alarma social, ni permetrem que un operari municipal utilitzi les dependències municipals per a ús personal, dels seus familiars o amics», diu el comunicat de l'Ajuntament.  

Obriran un expedient informatiu a l'operari que els va deixar entrar    

L'ajuntament de Palomares del Río ha sigut molt contundent en mostrar la seva repulsa cap als membres de 'La Manada' i ha declarat la seva intenció de què «Palomares del Río no es converteixi en refugi de violadors ni de delinqüents, ni tolerarem que la nostra ciutadania s'alarmi per la visita d'aquest tipus de visitants indesitjables.»

Un dels operaris, que té algun vincle amb algun dels joves, els va permetre entrar a la piscina tot i que després de ser escridassats van ser acompanyats fins a un camp de futbol annex. Els tres joves van romandre allà fins al tancament de les instal·lacions. 

A l'operari en qüestió, segons ha informat el consistori, se li obrirà un expedient informatiu per tal de depurar totes les responsabilitats «que pugui tenir respecte a l'ús indegut d'unes instal·lacions públiques en benefici d'uns violadors».    

Imagen de los miembros de 'La Manada'
Els membres del grup sevillà de 'La Manada' | CatalunyaDiari.cat

 

Tres membres de 'La Manada' sol·liciten una ajuda de 430 euros 

Tres dels integrants de 'La Manada', José Ángel Prenda, Ángel Boza i Jesús Escudero, haurien reclamat un dels drets que tenen després d'haver sigut posar en llibertat i trobar-se a l'atur. Concretament, han sol·licitat la prestació de 430,27 euros al mes que coincideix el Ministeri de Treball als alliberats de la presó. Si al setembre obtenen una resposta afirmativa, els tres joves sevillans podran cobrar aquesta quantitat mensual durant 1 any i mig. 


Comentaris

envia el comentari