El guàrdia civil de 'La Manada' continuarà en llibertat provisional

Antonio Manuel Guerrero va intentar renovar el seu passaport en una comissaria de Sevilla, tot i tenir prohibit abandonar el territori espanyol

Antonio Manuel Guerrero, el guàrdia civil de 'La Manada', continuarà en llibertat
Antonio Manuel Guerrero, el guàrdia civil de 'La Manada', continuarà en llibertat | EFE

L'Audiència de Navarra ha decidit mantenir la llibertat provisional per al guàrdia civil de 'La Manada', Antonio Manuel Guerrero. Recordem que l'agent va intentar, presumptament, renovar el seu passaport en una comissaria de la Policia Nacional de Sevilla, tot i tenir prohibida la sortida del territori espanyol. D'aquesta forma s'ha rebutjat que torni a entrar a presó, cosa que va sol·licitar la fiscalia.

De fet, tant la fiscalia com l'acusació particular i les dues accions populars -l'Ajuntament de Pamplona i el Govern de Navarra-, van considerar, en una vista celebrada el passat 5 de juliol, que el fet d'haver intentat renovar el passaport suposava el trencament d'una de les mesures cautelars que se li van imposar quan li va ser concedida la llibertat provisional.

La resolució que s'ha fet pública aquest dimarts té un únic vot particular contrari a aquesta, és el del president de la Secció Segona de l'Audiència, que demana que el condemnat entri de nou a presó. Això tenint en compte que amb l'intent de renovar el document identificatiu, Antonio Manuel Guerrero no hauria complert amb una de les mesures cautelars que es van imposar a 'La Manada' el passat 21 de juny.

Les mesures cautelars contra 'La Manada'

Els cinc membres del grup, condemnats per abús sexual, van sortir de presó el passat 22 de juny, un cop que van abonar els 6.000 euros de fiança que s'havia imposat per cadascú d'ells. Amb aquesta sortida de presó, però, els van ser imposades algunes mesures cautelars per evitar el risc de fuga.

Des que van sortir de presó, tots cinc han de comparèixer davant el jutjat de guàrdia de la seva localitat de residència els dilluns, els dimecres i els divendres. A més, com que la seva víctima resideix a Madrid, tenen prohibit accedir a la capital, de la mateixa forma que tampoc es poden posar en contacte amb la noia de cap forma.

Quan van sortir del centre penitenciari, se'ls va retirar els passaports amb l'objectiu que no siguin capaços de marxar del país, a més també se'ls va prohibir obtenir-lo en un futur. Aquesta, precisament, seria la mesura cautelar que podria no haver complert el guàrdia civil de 'La Manada', tot i que finalment no ha estat castigat per aquest fet. En la mateixa línia també se'ls va prohibir sortir de territori nacional sense autorització judicial.

Se'ls va demanar també la designació d'un domicili on poder ser sempre trobats i donar un número de telèfon de contacte, sent advertits que, en cas de no ser trobats serien posats en cerca i captura.


Comentaris

envia el comentari