Tres membres de ‘La Manada’ demanen un subsidi de 430 euros al Ministeri de Treball

Els presos que hagin estat empresonats més de 6 mesos poden demanar una ajuda si no aconsegueixen feina després de sortit en llibertat

Els 5 membres de 'La Manada' durant els Sanfermines
Els 5 membres de 'La Manada' durant els Sanfermines | Cedida

Els cinc membres de 'La Manada' condemnats per abusos sexuals a la jove madrilenya durant les festes de San Fermín l'any 2016 van quedar en llibertat el passat 22 de juny després de pagar una fiança de 6.000 euros cadascun. Ara ja fa dos mesos que estan al carrer i el seu dia a dia està sent com abans d'entrar a presó. El Prenda gaudeix d'uns dies de platja amb els seus amics i Ángel Boza s'aventura a robar unes ulleres de sol.

Però actualment, cap d'ells està treballant, motiu pel qual han pres la decisió de reclamar-li al Ministeri de Treball un subsidi pels excarcerats de presó de 430,27 euros al mes. Aquest mes ja han sol·licitat aquesta ajuda econòmica tres dels integrants de 'La Manada', Ángel Boza, Jesús Escudero i José Ángel Prenda, segons informa 'El Periódico'. De fet, aquest mateix setembre sabran si finalment podran percebre aquests diners que atorguen a tots els presos sense feina.

'La Manada' amb 430 euros per sortir de presó sense feina

Es tracta d'un subsidi que es pot sol·licitar en qualsevol cas menys els condemnats per terrorisme o abusos sexuals a menors de 13 anys, i permet als presos en llibertat tenir uns ingressos de 430,27 euros mensuals si quan surten de presó no tenen una feina, per tal d'ajudar-los econòmicament. Aquest subsidi pot allargar-se fins a l'any i mig.

Els 5 membres de 'La Manada' durant els Sanfermines
Els 5 membres de 'La Manada' durant els Sanfermines | Cedida

Tant El Prenda, com Boza i Escudero ja han demanat aquest subsidi del Ministeri de Treball, tot i que el perruquer, en un primer moment, dubtava en demanar l'atur. Tots tres no tenen cap ofici conegut, només Escudero, però va ser despatxat de la perruqueria familiar per la pressió social. Ara, sense tenir feina, podrien cobrar més de 430 euros. Podria haver-hi el cas que per no haver estat a presó per complir condemna, sinó en presó preventiva, no podrien cobrar aquesta ajuda.

El militar i guàrdia civil reben el 75% del seu sou

Però de totes maneres, si finalment els hi concedeixen, tots tres podran rebre aquests diners mentre estan a l'espera del jutjat per saber quina és la condemna definitiva. Els seus companys, el guàrdia civil Antonio Guerrero i el militar Alfonso Cabezuelo també estan sense treballar però cobrant els seus sous de funcionaris.

Tots dos estan ingressant el 75% del seu sou com a militar i guàrdia civil. Viuen amb les seves respectives famílies perquè per ordre del Ministeri de Defensa estan sense destí i per tant, sense feina. Guerrero ara manté la seva nova família, la seva dona i una nena petita que va concebre durant un vis a vis a presó.


Comentaris

envia el comentari