Les manifestacions feministes tallen la C-55 a Manresa i la C-58 a Terrassa

Es tracta de la primera vaga feminista que té lloc al país

La manifestació feminista provoca retencions a diverses carreteres catalanes
La manifestació feminista provoca retencions a diverses carreteres catalanes | Trànsit

La C-55 està tallada a Manresa, al Bages, per la manifestació feminista que s’ha convocat aquest 8 de març —Dia de la Dona— a 170 països d’arreu del món. I és que, cal recordar que es tracta de la primera vaga feminista que tindrà lloc al nostre país. Ara mateix, ja s'estan fent desviament per la C-16.

Tanmateix, i segons el Servei Català de Trànsit, una altra manifestació a la C-58 a Terrassa, al Vallès Occidental, també ha provocat retencions de fins a 2 quilòmetres en ambdós sentits de la marxa. L'N-II a Premià de Malt, al Maresme, també ha estat tallada durant diversos minuts en ambdós sentits de la marxa. A hores d'ara, ja s'ha restablert completament la circulació en ambdues carreteres.  

Les primeres retencions 

A primera hora del matí ja s'han produït alguns incidents a les carreteres catalanes. A Barcelona, per exemple, un grup de manifestants han tallat l'avinguda Meridiana a l'altura del passeig de Fabra i Puig, tot i que al voltant de les 8.00 hores el trànsit ha quedat restablert. Al mateix temps, un segon grup ha entrat a la calçada de la Gran Via, i l'han tallat a l'altura de la Campana i de la plaça d'Espanya. També s'han produït talls a l'altura de la plaça de les Glòries Catalanes. 

D'altra banda, Ferrocarrils de la Generalitat ha informat que un grup de manifestants han accedit a les vies, i han obligat a interrompre la circulació de combois a tota la línia Barcelona Vallès.

A més, s'ha decidit tancar algunes estacions de la mateixa línia, per evitar aglomeracions. Ferrocarrils de la Generalitat ha assegurat que les línies quedaran reobertes tan aviat com es pugui, i que tots els usuaris afectats poden sol·licitar els justificants de retard a qualsevol agent d'estacions, o a través del correu electrònic justicant@fgc.cat. 


Comentaris

envia el comentari