Concentració feminista per rebre el violador de la Verneda al seu barri després de ser alliberat

Gregorio Cano serà alliberat aquest dijous, 3 de maig, després d'estar 20 anys en presó dels 167 pels quals va ser condemnat

Gregorio Cano, el violador de la Verneda, en llibertat aquest 3 de maig.
Gregorio Cano, el violador de la Verneda, en llibertat aquest 3 de maig. | CatalunyaDiari.cat

Aquest dijous, 3 de maig, Gregorio Cano, més conegut com el violador de la Verneda, sortirà de la presó de Can Brians després d'haver-hi estat tancat durant 20 anys dels 167 pels quals va ser condemnat per haver violat a 17 dones a Barcelona els anys 1997 i 1998.

Cano quedarà en llibertat tot i no estar rehabilitat, tal com han constat els serveis penitenciaris i va poder avançar CatalunyaDiari.cat. El Codi Penal vigent quan es va condemnar el violador de la Verneda no permet que s'estigui més de 20 anys entre reixes tot i no estar rehabilitat i haver estat condemnat a més de 150 anys de presó.

Concentració feminista per rebre el violador

La Brigada Feminista de la Verneda, el CDR de la Verneda i La Pau i ARRAN del Clot i de Camp de l'Arpa han convocat per aquest dijous, 3 de maig, una acció de protesta per aquest alliberament. Serà a dos quarts de vuit del vespre a la Verneda, a la cantonada entre els carrers Bac de Roda i Guipúscoa, a la parada de Metro Bac de Roda.

Els organitzadors asseguren que Gregorio Cano«suposa un risc per les dones al nostre barri» i fan una crida a mobilitzar-se de manera massiva per demostrar que la por «ha canviat de bàndol» i critiquen la «justícia patriarcal».

Vigilat pels Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra, per ordre de la Fiscalia de Barcelona, vigilarà Gregorio Cano tot i que haurà de ser de manera «no invasiva». El Codi Penal vigent quan el violador de la Verneda va ser condemnat tampoc preveu la «llibertat vigilada» que ara sí que es podria haver aplicat a un condemnat per aquest tipus de delictes.

Gregorio Cano ha de notificar on anirà a viure però no tindrà condicionada la seva llibertat de moviments ni la policia podrà vigilar-lo les 24 hores del dia. Es preveu que torni al seu barri, a la Verneda, el lloc on va cometre més agressions sexuals abans de ser detingut per la Policia Nacional.


Comentaris

envia el comentari