Una manifestació en suport a Sànchez i Turull obliga a tallar la Via Laietana

Un centenar de persones s’ha reunit aquest matí a la plaça Sant Jaume després que la proposta es difongués per xarxes socials

Almenys  un centenar de persones s’ha reunit aquest matí a Barcelona per tal de mostrar el seu suport a Jordi Sànchez i Jordi Turull, que ahir van prendre la determinació de realitzar una vaga de fam indefinida per tal de mostrar el seu rebuig davant l’actuació de la justícia espanyola. A més, exigeixen a la Generalitat que aixequi immediatament la suspensió de la Declaració de la República Catalana.

Així les coses, els assistents s’han reunit a la plaça Sant Jaume de la capital comtal i han acabat tallant la Via Laietana a l’altura del carrer Jaume I. El carrer s’ha omplert de banderes estelades i de crits reclamant la llibertat dels presos polítics, a més d’expressions ja típiques com «In, inde, independència» i «fora, fora, fora la justícia espanyola».

Els Mossos han hagut de tallar el trànsit

D’aquesta manera, manifestaven el seu descontentament amb la situació que viuen els presos catalans, i donaven tot el seu suport als líders independentistes que han decidit engegar una vaga de fam a mode de protesta contra les últimes actuacions del Tribunal Suprem.

Segons apunta el mitjà ‘ElNacional.cat’, alguns dels agents dels  Mossos d’Esquadra que s’han vist obligats a tallar el trànsit  a causa de l’afluència de la gent, han esperat que la manifestació arribés a Via Laietana per començar a identificar alguns dels manifestants.

A més, les autoritats han hagut de desviar la circulació de cotxes  i han obligat a canviar de sentit un bus turístic que no podia passar per la zona.

Els CDR fan una crida perquè hi acudeixi més gent

En aquests moments, diversos membres dels CDR estan fent una crida via Twitter perquè tothom que estigui a la capital catalana s’animi a participar en la manifestació, que de moment no té previst finalitzar. En aquest sentit, els usuaris d’aquesta xarxa social van explicant tot el que està passant, i també s’uneixen a la crida dels CDR a la recerca de més gent que vulgui i pugui unir-se a la seva causa.