ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma més de 40.000 nous casos de Covid-19 i 492 morts per la malaltia

Es manté el nivell de quatre sobre cinc d'alerta terrorista a Catalunya

Es posarà especial atenció a la vigilància dels llocs que concentrin grans aglomeracions durant les festes de Nadal

Es manté l'alerta terrorista de nivell quatre a Catalunya | Mossos d'Esquadra

La mesa de valoració de l'amenaça terrorista, reunida de manera extraordinària a Madrid aquest dimarts, ha decidit mantenir l'alerta de tot l'Estat en nivell 4 sobre 5, segons ha anunciat als mitjans el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido. La mesa s'ha reunit l'endemà de l'assassinat a trets a Ankara de l'ambaixador rus a Turquia i de la matança de dotze persones a Berlín en un nou atac amb camió que recorda l'atemptat de Niça el juliol d'aquest any. L'atac, reivindicat aquesta mateixa tarda per Estat Islàmic, ha causat també una cinquantena de ferits, bona part d'ells greus.

Zoido ha explicat que el nivell 5 sobre 5 està pensat per a un escenari en què fos possible un atac imminent a l'Estat, un escenari que, «afortunadament», no és l'actual, segons ha subratllat el ministre. Amb tot, el titular de la cartera d'Interior, que ha explicat que no hi ha hagut presència de l'Ertzaintza i dels Mossos d'Esquadra a la reunió per la urgència de la convocatòria, però que s'ha estat en contacte amb les conselleries d'ambdues regions per informar-los puntualment dels acords de la mesa, ha afegit que els cossos i forces de seguretat de l'Estat «farien mal fet» de tancar els ulls.

Per això, tot i mantenir el nivell 4 sobre 5 de l'amenaça terrorista s'hi ha incorporat dos elements nous. D'una banda es revisaran les mesures de seguretat que s'han pres des que el juny del 2015 s'elevés el nivell de 3 al 4 actual. De l'altra, es prestarà atenció «especial» a les infraestructures de transport i a les zones de gran concentració de persones en relació amb les dates de Nadal. Cal recordar, en aquest sentit, que l'atemptat comès aquest dilluns a Berlín va tenir lloc en un mercat nadalenc.


Comentaris

envia el comentari