Mantenir Ana Julia Quezada a Espanya costarà 24.000 euros a l'any

La plataforma Change.org en demana l'extradició a la República Dominicana
Ana Julia Quezada, asesina del pequeño Gabriel
Ana Julia Quezada en una imatge d'arxiu | Antena 3

Més d'un mes després que Ana Julia Quezada saltés a la palestra per l'assassinat del menut Gabriel Cruz, la dominicana segueix a l'espera de conèixer la sentència sobre la seva persona. El que sí que s'ha revelat, però, ha estat el cost de mantenir a la investigada a la presó de 'El Acebuche': 1.950 euros al mes o 23.735 euros a l'any.

 

La publicació d'aquesta xifra, de fet, ha provocat que milers de contribuents espanyols es posessin en peu de guerra, indignats per haver de mantenir una de les persones més repudiades del país.

 

Així mateix, a través de la plataforma 'Change.org', han estat molts els espanyols que han demanat la seva extradició a República Dominicana.

 

 

El preu de mantenir Ana Julia Quezada a Espanya

Ana Julia Quezada a la salida de las dependencias policiales
Ana Julia Quezada, amb la Guàrdia Civil | CatalunyaDiari.cat

 

«No és de justícia que, a més, hàgim de mantenir-la amb els nostres impostos!». Aquesta ha estat la queixa que han dut a terme fins a 40.000 persones de l'organització citada anteriorment.

 

I és que els 23.735 euros anuals que suposa tenir a Ana Julia Quezada entre reixes és quelcom que indigna a bona part de la població, encara consternada per la brutal mort del menut Gabriel Cruz el dia que va desaparèixer. 


Si bé és cert que l'organització demana l'extradició d'Ana Julia a la República Dominicana, també ho és que els membres de l'entitat demanen que el govern espanyol la declari ‘persona senar grata’ al territori nacional.

La vida d'Ana Julia a la presó

Change.org denuncia també el «luxe» amb el qual Ana Julia viu, presumptament, a presó. L'entitat explica que el sistema presidiari espanyol és beneficiós per als presos, ja que la vida a l'interior de la presó de 'El Acebuche' és massa agradable. 

 

«Viure en una presó és un luxe, perquè ho tenen tot pagat i tres menjars al dia. Moltes persones, en canvi, no tenen res», reclamava un usuari de la plataforma mentre apuntalava el seu discurs dient que la presó és «una institució total. Un lloc on estàs les 24 hores del dia amb la vida regulada».Comentaris

envia el comentari