Manuel Barbero, pare d'una víctima del cas dels Maristes: «El violador va prendre la virginitat al meu fill»

El pare del menor treu a la llum la cara més desconeguda del succés amb el llibre 'Un silenci a crits'

El professor dels Maristes, abans de declarar
El professor dels Maristes, abans de declarar | CatalunyaDiari.cat

El cas dels Maristes de Barcelona arriba, a poc a poc, al seu punt final. El relat, que ha consternat Catalunya des que va sortir a la llum a finals de 2016, s’acosta a la darrera pàgina tot i que és cert que deixa encara molts fronts oberts.

Després que condemnessin a l’exmonitor de menjador dels Maristes de Barcelona a 8 anys de presó per difondre pornografia infantil, encara resta pendent la causa principal pel suposat abús sexuals als alumnes i, servint-se d’aquest context, són moltes les veus que s’alcen contra l’acusat.

Manuel Barbero: «El violador va prendre la virginitat al meu fill»

Aquesta ha estat la duríssima i taxativa sentència de Manuel Barbero, pare d’una de les víctimes del sonat succés. Barbero, que és l’autor del llibre ‘Un silenci a crits’ i en el qual denuncia la situació del seu fill, insta per activa i per passiva a «trobar respostes» i sobretot a «buscar justícia» per a totes les víctimes del trist relat.

En aquest context, el mateix Barbero al·lega que va preferir donar una dimensió global al cas traient-lo a la llum. De fet, dies després que el seu fill li expliqués el que havia ocorregut, Barbero va reconèixer que «el volia matar pel que havia fet al meu fill».

Tot i reconèixer que Benítez —el nom de l’incriminat— va ser «el que li va prendre la virginitat al meu fill», aquest al·lega que «vaig pensar: ‘Si ho faig, aquest paio no el coneixerà ningú i tampoc el cas dels Maristes».

«El més terrible és que no s’ha escoltat a les víctimes»

Barbero no s’ha arronsat i ha anat més enllà. Explica, en una entrevista a ‘Nació Digital’, que les víctimes continuen sent víctimes i que no s’ha fet res per «reparar el dolor».

L’únic que s’ha fet, segons aquest, és donar màxima dimensió al presumpte agressor sexual i «encara que hi hagi indemnitzacions, els diners no omplen». És per aquest fet, que Barbero només demana «justícia» per a les víctimes del cas.


Comentaris

envia el comentari