Muntatge d'un bomber i la foto de Manuel

Manuel, el bomber de 46 anys que ha estat trobat mort a casa seva

El professional d'emergències formava part de la unitat de Deza-Tabeirós

El matí del 10 de gener van trobar mort Manuel Silva Cordo, de 46 anys. Manuel va ser trobat sense vida al seu habitatge d'A Estrada, Pontevedra. L'home era natural de la localitat i era bomber, motiu pel qual era molt conegut a la regió.

Era membre des del 2008 del Parc de Bombers intercomarcal de Deza-Tabeirós, la seu del qual està situada a Silleda. Cal destacar que sempre es mantenia en constant formació i seguia aprenent. També formava part del Grupo de Apoyo Logístico (GALI) de l'Axencia Galega d'Emerxencias (Axega)-112 Galícia.

A més a més, Manuel era pilot de dron amb especialització en la cerca de persones desaparegudes, precisament, a la mateixa unitat. Es tracta d'un equip de professionals que, des de la seva creació, ha participat en la cerca i el rastreig de més d'un centenar de persones. La veritat és que aquest bomber disposava d'una gran vocació i dedicació amb la feina.

Actualment, Manuel estava fent obres al seu domicili, s'estava dedicant a rehabilitar-lo. Tot i això, prop de les 10.00 h del matí, qualsevol que passés per la seva zona va poder trobar-se amb les forces de seguretat i els efectius d'emergències a la casa del bomber. Temps després, van confirmar la seva mort.

Manuel, el bomber gallec que ha mort
Galícia està de dol per la mort d'aquest bomber. | Catalunya Diari

El funcionari era una persona molt estimada per tothom. Els qui el coneixien poden afirmar que era una persona que tenia un caràcter molt afable i obert. I no només era una persona estimada, sinó també admirada per molts.

Una peça molt important en múltiples rescats i operacions d'emergències

Manuel havia participat en operatius d'emergència tan importants i coneguts com el del rescat de les víctimes de l'accident de l'Alvia a Angrois. La tragèdia va deixar 80 persones mortes i 144 ferides. El rescat més recent va ser el de l'autobús que es va precipitar i va caure al riu Lérez, a Pedre, la nit de Nadal. Manuel era part de l'equip de bombers que aquella nit estava fent guàrdia.

A més d'aquests operatius, l'home va contribuir a nombroses cerques de persones desaparegudes. També en inundacions, simulacres, esdeveniments multitudinaris a A Mariña i en altres grans emergències. Entre les accions a la localitat d'A Mariña destaquen el Resurrection Fest i les inundacions de l'any 1999. Així com plans d'emergència exterior a la factoria d'Alcoa, entre molts d'altres.

La seva mort ha deixat commocionada tota la localitat, ja que Manuel era una persona molt coneguda i molt apreciada per tots. Concretament, pels companys i amics del parc de bombers, les forces de seguretat i els serveis d'emergències. Tots consideraven que Manuel era un professional que sempre estava disposat a ajudar els altres.

Recorden el bomber mort

Per la seva banda, els serveis d'emergències d'A Estrada van voler dedicar unes paraules a la víctima. Van fer servir les seves xarxes socials per enviar també suport a la família. Van parlar de Manuel com «un excel·lent professional que deixa un gran buit al món de les emergències de Galícia».

Aquest dimecres, a les 15.00 h s'iniciarà la comitiva fúnebre. Començarà al tanatori de San Pelayo d'A Estrada, lloc on està sent vetllat. Finalitzarà a l'església parroquial de San Pelayo, on a les 16.00 h es farà el seu funeral. Per últim, Manuel serà enterrat al cementiri de San Lorenzo d'Ouzande.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp