Mapa interactiu: Les festes estatals, autonòmiques i locals del 2017

El calendari ve marcat per l'aqüeducte festiu del desembre i per la segona Pasqua, que deixa de ser festiu autonòmic

Punxant sobre cada comunitat autònoma en el mapa del diari ABC es pot conèixer el calendari laboral de 2017. Fent clic en cada dia festiu es pot conèixer de quina festa es tracta. També es recullen els dies no hàbils aprovats per cadascuna de les comunitats per 2017. Enguany el calendari ve marcat per l'aqüeducte festiu de desembre —el Dia de la Constitució i la Immaculada cauran en dimecres i divendres— i per la segona Pasqua, que deixa de ser festiu autonòmic.

El total hi haurà 13 festes en tota Catalunya, que inclouen els festius comuns de tota Espanya i els propis de la comunitat autònoma. Cada municipi decidirà dues festes més per al 2017. Aquest calendari també destaca per haver-hi una gran coincidència de festes en dilluns i divendres, de manera que les fàbriques i empreses tenen facilitat amb els ponts festius de cap de setmana.

El mapa interactiu d'ABC inclou les festes locals de les capitals de província que ja s'han confirmat per part dels seus Ajuntaments. Els consistoris que encara no han aprovat els seus festius apareixen especificats com «sense confirmar».

La normativa estatal estableix que siguin 14 el nombre de dies festius a l'any com a màxim. Nou d'aquests són de caràcter obligatori: 1 de gener, Divendres Sant, 1 de maig, 15 d'agost, 12 d'octubre, 1 de novembre i 6, 8 i 25 de desembre. En el cas que alguna d'aquestes festes caigui en diumenge, com ocorre en 2017 amb Any Nou, cada comunitat podrà triar un altre dia festiu.


Comentaris

envia el comentari