Condemnen la mare del 'Cuco' a 210 dies de presó per ajudar-lo a trencar l'ordre d'allunyament

Rosalía Immaculada G.M. entrarà a presó per no pagar la multa de 2.500 euros a la que havia estat condemnada anteriorment

La madre de 'El Cuco' a la salida de uno de los juicios por la muerte de Marta del Castillo
La mare de 'El Cuco' a la sortida d'un dels judicis per la mort de Marta del Castillo | cedida

La mare del 'Cuco', condemnat el 2011 a dos anys i onze mesos d'internament per un delicte d'encobriment en relació al crim de Marta del Castillo, haurà d'entrar a presó. El Jutjat Penal número 10 de Sevilla li ha imposat una pena de 210 dies d'empresonament per no pagar la multa de 2.520 euros a la qual va ser condemnada l'any 2016 per participar en el trencament de l'ordre d'allunyament que pesava sobre el citat jove.

'El Cuco' va trencar l'ordre d'allunyament

El 5 de novembre de 2009, el Jutjat de Menors número 3 va acordar imposar al 'Cuco' les mesures cautelars de «convivència amb grup educatiu i la prohibició d'aproximar-se a menys de 50 quilòmetres de la família nuclear de la víctima o de comunicar-s'hi per qualsevol mitjà o procediment».

No obstant això, en la sentència de l'any 2016 el jutge considerava provat que s'havia trencat l'ordre d'allunyament aprofitant els permisos de convivències familiars dels que gaudia el jove. En l'escrit, s'exposava que els pares del 'Cuco' l'havien recollit al pis de convivència on viva a localitat gaditana del Puerto de Santa María i «tot seguit van emprendre un viatge cap a Sevilla».

Durant el trajecte, però, van ser interceptats per un control de policia a l'altura del quilòmetre 25,5 de la carretera AP-4, «en direcció a Sevilla». Això, segons la sentència condemnatòria, quan els acusats «eren coneixedors de l'ordre de prohibició d'aproximació imposada».

La defensa demanarà la suspensió de la pena

Per aquest motiu, Rosalía Immaculada G.M. va ser condemnada a pagar 2.520 euros de multa. No obstant això, dos anys després «no ha satisfet voluntàriament la multa» ni se li han localitzat «béns suficients» per reclamar la mateixa per la via de constrenyiment. Per això, el Jutjat Penal número 10 li ha imposat una «responsabilitat personal subsidiària per impagament de multa» amb una pena de 210 dies de presó. De moment, però, aquesta interlocutòria encara pot ser recorregut.

Així doncs, la defensa de Rosalía Immaculada G.M. apunta que la dona es troba en una situació d'«insolvència». A més, afegeixen que com que no ha tingut antecedents penals i es tracta d'una pena de privació de llibertat inferior a un any, serà sol·licitada la suspensió de l'esmentada pena de 210 dies de presó. D'aquesta forma, la defensa sol·licitarà que la pena de 210 dies de presó sigui substituïda per treballs en benefici de la comunitat.


Comentaris

envia el comentari