Una mare abandona el seu fill de dos anys dins del cotxe a 41 graus

El menor va poder haver estat fins a 30 minuts tancat al cotxe

Un agent de la Policia Local de Toledo
El menor va ser traslladat a l'hospital amb símptomes de deshidratació | Catalunya Diari

Una dona de Toledo (Castella- la Manxa) s'ha enfrontat aquest divendres a un judici ràpid després de ser detinguda per la policia de Toledo per deixar tancat durant al menys mitja hora al seu fill de dos anys a l'interior del seu vehicle, amb les finestres tancades i aparcat al sol . La capital regional registrava aquest dijous una temperatura màxima de 41 graus.

El menor va estar almenys 30 minuts tancat a una temperatura de 41 graus

Així ho ha indicat el regidor delegat de Mobilitat, Seguretat Ciutadana i Protecció Civil i Participació Ciutadana que, en declaracions a Europa Press, ha relatat que els fets van tenir lloc aquest dijous, quan una trucada ciutadana a la Policia Local alertava que a l'interior d'un cotxe estacionat al sol al carrer Gant de la capital regional hi havia un menor.

Un cop personats en el lloc, els agents van trobar a l'infant adormit dins i van haver de trencar una finestra per poder treure-ho del vehicle, presentant aquest símptomes de deshidratació.

La mare assegura que va pujar a «deixar la compra»

Després de recuperar el menor, els agents van poder localitzar la mare. Aquesta, en la seva defensa, va al·legar que havia pujat a deixar la compra a casa «en un moment». «Però entre la trucada d'alerta a la policia i la seva baixada van passar al menys 30 minuts», ha indicat el regidor delegat de Mobilitat, Seguretat Ciutadana i Protecció Civil i Participació Ciutadana toledà.

Els agents, segons ha prosseguit explicant l'edil, van acompanyar a la mare i al menor fins a l'Hospital Virgen de la Luz de Toledo. Allà, el personal mèdic, després de tractar al nadó de deshidratació, va realitzar un informe que van elevar al jutjat i que va derivar en la detenció de la progenitora. La mare va ser acusada d'un delicte d'abandonament temporal de menor.

El regidor responsable de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil ha conclòs apuntant que després de la detenció de la mare, es va fer càrrec del nadó un cunyat de la mateixa que va haver de desplaçar-se a Toledo des de Madrid.


Comentaris

envia el comentari