Imatge d'arxiu de l'entrada d'Urgències de l'Hospital Joan XXIII.

La mare del nadó presumptament maltractat a la Conca de Barberà surt de la presó

El jutge la deixa en llibertat provisional després de set mesos entre reixes | La parella està acusada dels delictes de lesions i maltractaments | El pare continua empresonat

L'Audiència Provincial  ha deixat en llibertat —de manera provisional i amb mesures cautelars— a la mare  del nadó presumptament maltractat  que va passar més de dos mesos ingressat, en estat molt greu, a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'hospital Joan XXIII de Tarragona, segons ha pogut confirmar TarragonaDigital.  Tant ella com el pare del menor es trobaven tancats a la presó de Mas d'Enric des del passat 16 de febrer, tres dies després de l'arribada del nadó a urgències. Ell continua empresonat.

La parella està acusada dels delictes  de lesions i de maltractaments dins l'àmbit de la llar, en base a un informe mèdic demolidor  que confirma que el nadó  va ingressar amb un pronòstic d'hemorràgia cerebral i fractures òssies. Els pares són dos joves de 21 i 22 anys i veïns de Montblanc, i la tutela del nadó —que tenia un mes de vida en el moment de l'ingrés i ara ja en té nou— resta en mans del Departament d'Infància (DGAIA) de la Generalitat. Encara es desconeix la data del judici als progenitors del petit.

Llibertat sota fiança i ordre d'allunyament: la mare del nadó presumptament maltractat surt de presó set mesos després

La mesura del jutge comporta, però, l'obligat compliment d'una ordre d'allunyament entre mare i fill  fins que el judici resolgui el cas de forma definitiva,  la prohibició de tota mena de comunicació amb el nadó,  retirada del passaport, prohibició de sortida del territori i garantia de compareixences periòdiques.

Un home de 32 anys s'enfronta a nou anys de presó per apallissar brutalment la seva mare als Pallaresos.
L'Audiència Provincial de Tarragona ha estimat el recurs de la mare del nadó, una jove de Montblanc. | Àngel Ullate

 

La DGAIA ja va anunciar que, davant els tribunals, es presentarà com a acusació particular «per defensar els drets del menor». Segons fonts judicials,  la mare ha «acreditat un arrelament que li permet complir amb totes les mesures cautelars imposades» que ha permès la llibertat, un cas que no s'ha pogut demostrar en el cas del pare del nadó.

Cal recordar que ell ja va ser investigat amb anterioritat per un cas de presumpte maltractament al seu primer fill, fruit d'una relació anterior,  si bé la manca de proves va forçar l'arxiu de l'expedient  l'any 2017. En el cas de la mare, es tracta del seu primer infant i no té antecedents per fets similars.

També et pot interessar