rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Mor un home atropellat pel seu propi tractor a la Segarra

La mare de Diana Quer: «Si la llei a Espanya fos dura, El Chicle hauria estat a la presó»

Diana López-Pinel ha concedit la primera entrevista des que es va trobar el cadàver de la seva filla
La mare de Diana Quer critica la duresa de la justícia espanyola | cedida

 

La mare de Diana Quer ha aparegut per primera vegada a la televisió després de la mort de la seva filla. Ho ha fet per concedir una entrevista a 'Tras la pista' de Telemadrid, on ha qüestionat la duresa del sistema judicial espanyol: «Quantes morts més hi ha d'haver perquè es prenguin mesures eficaces a l'hora de resoldre aquest problema?».

 

Diana López-Pinel ha assegurat que «m'indigna quan diuen que tenim una de les lleis més dures. Això és mentida». D'aquesta forma, lamentava el tracte que va rebre José Enrique Abuín, 'El Chicle', durant tota la investigació per la desaparició de la seva filla.

 

«Si la llei a Espanya fos dura, aquest home hauria estat a la presó i no al carrer. Portava dos quilos de cocaïna al seu maleter i dinou amagats a casa dels seus pares», ha justificat la mare de Diana Quer, qui no es pot creure les garanties de què gaudia l'assassí de la jove.

Considera que El Chicle és «un depredador sexual»

José Enrique Abuín Gey, 'El Chicle', l'assassí de Diana Quer | El Español

 

A l'hora de qualificar a José Enrique Abuín Gey, 'El Chicle', Diana López-Pinel no va dubtar en definir-lo com «un depredador sexual». En aquest sentit, la mare de Diana Quer també es va preguntar que, «si estava condemnat, què feia al carrer, buscant una presa?». Diana va lamentar que, tot i ser assenyalat per la policia, l'assassí de la seva filla caminés lliurement.

 

Va afegir que, tot i saber «que estava vigilat i era sospitós», 'El Chicle' no tenia por a les conseqüències legals. En aquest punt va recordar que «fa quatre mesos tenia una altra noia gairebé ficada en un maleter», una situació que de no haver evitat la víctima podria haver acabat en una tragèdia similar a la de Diana Quer.

A favor de la presó permanent revisable

Per aquest motiu, Diana participarà en una manifestació que se celebrarà el pròxim 21 d'abril, a Madrid, en defensa de mantenir la presó permanent revisable: «Crec que és una llei que ens beneficia a tots. No hi ha motiu per derogar-la. És necessària i preventiva», va afegir.

 

En cas de mantenir-se aquesta mesura, «s'aconseguirà que la gent que vagi a delinquir s'ho repensi, perquè hauran de complir la condemna completa». De la mateixa manera, però, va mantenir la premissa que, si els especialistes ho veuen oportú, han de tenir el dret de «sortir al carrer».

Comentaris