La mare d'una amiga de Rosa Peral assegura que les altres internes la van matar per acceptar testificar a favor seu

Claudia R. va aparèixer morta de forma misteriosa a la seva cel·la de la presó de Wad-Ras
Rosa Peral, el dia de la seva detenció
Rosa Peral, el dia de la seva detenció | CatalunyaDiari.cat

Fa uns dies, una misteriosa mort afegia encara més misteri al cas del crim de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Es tractava de Claudia R., una jove de 22 anys que va aparèixer sense vida, i amb una bossa al cap a la seva cel·la de la presó per a dones de Wad-Ras. Des del primer moment les autoritats van catalogar la mort de suïcidi, però la seva mare, Ana Zúñiga, no es va acabar de creure mai aquesta possibilitat. 

 

Claudia no era una presonera qualsevol. Durant l'estada de Rosa Peral al centre penitenciari de Brians 1 les dues es van fer molt amigues, i la jove morta es va convertir en una testimoni clau. De fet, la defensa de Peral pretenia esquivar les acusacions de la resta d'internes amb la declaració de Claudia. 

«Tenir por per la seva vida»

«Quan es van assabentar que la meva filla estava disposada a donar la cara per Rosa Peral, la màfia que controla el tràfic de drogues a Wad-Ras la va estar pressionant fins que va acabar amb la seva vida»,ha explicat la mare de Claudia a 'Crónica Global'. Segons la versió oficial, els funcionaris de la presó la van trobar amb una bossa al cap després d'haver ingerit una gran quantitat de drogues.

 

Rosa Peral i Albert López, els principals acusats en el cas del crim de la Guàrdua Urbana
Rosa Peral i Albert López, els principals acusats en el cas del crim de la Guàrdia Urbana | Cedida

 

«Em diuen que s'ha suïcidat i no m'ho crec. Jo estava amb ella al matí. La vaig veure molt preocupada i quan li vaig preguntar què li passava em va dir que tenia por, que tenia por per la seva vida. A la nit, després del sopar i del recompte, a la meva nena la van matar», ha insistit Ana, que no va dubtar a defensar la seva versió davant la directora del centre, una setmana després de l'enterrament de la jove. 

 

 

Una carta, la seva sentència de mort

En una carta que Claudia va enviar a Rosa Peral el passat 21 de gener, la jove detallava un suposat pla de les recluses per enfonsar encara més la principal sospitosa del crim de la Guàrdia Urbana. El motiu hauria estat la negativa de Peral a mantenir relacions sexuals amb una de les internes, Jennifer. La seva mare reconeix que Claudia parlava «de la Jennifer, la Ánguli, la Jessica, la Rebeca i altres», i assenyala que «són totes la mateixa màfia». 

 

«A la presó se sap tot, i aquestes recluses van assabentar-se que la meva filla es va posar a disposició de Rosa davant la injustícia que s'estava cometent amb ella», assegura Ana, que ha relatat diversos episodis de violència contra la jove. «Una dominicana li va donar una pallissa. Més tard la Jessica li va robar la televisió i la meva filla la va denunciar», continua. 

 

La resposta de Jessica va ser informar que Claudia portava pastilles, i va ser allà quan la jove va decidir escriure un informe on donava detalls sobre el tràfic de drogues a la presó. «Aquella va ser la seva sentència de mort», assegura Ana, que encara no coneix el resultat de l'autòpsia, i segueix sense creure's la versió oficial. 

 

«La nena va aparèixer amb un llençol lligat al coll i amb una bossa de plàstic al cap. Diuen que quan la van retirar estava plena de pèls i vòmits», explica la mare de Claudia. «La meva filla va morir per donar la cara, perquè sabia massa, per defensar Rosa Peral i per denunciar les injustícies que estaven fent amb ella i per posar noms a la màfia de la droga de la presó. No hi ha dret i penso arribar fins al final», assegura la dona. Comentaris

envia el comentari