Una mare escriu un text d'agraïment a la matrona que la va acompanyar en la mort del seu bebè prematur

El petit va néixer amb tan sols 23 setmanes de gestació i va morir al cap de poques hores
El capell que la mare guarda del seu bebè mort | Pinterest

 

Amanda Smith és una jove que va perdre al seu bebè just després de donar a llum. El petit va néixer bastant abans d'hora, amb tan sols 23 setmanes de gestació, la qual cosa va acabar causant la seva prematura mort.

  

  

La mare del petit ha volgut agrair a la matrona del seu part el que va fer per ella en aquest dia, ho ha fet en un article: «Carta a la matrona que va estar amb mi pel naixement i la mort del meu fill».

  

  

En ella explica la tràgica història amb un aplom sorprenent, des de l'afecte per aquell dia, però també des de la tristesa. Una pena que no sent només per ella i la seva pèrdua sinó també per la dona a qui dedica l'article, la seva matrona.

 

Les paraules d'Amanda Smith a la seva matrona

«Fa quatre anys ens vam conèixer en unes circumstàncies horribles. Vas ser la meva matrona el dia que vaig donar a llum al meu fill amb només 23 setmanes de gestació», explica la dona. «Va ser un dia que no oblidaré mai, i a tu tampoc t'oblidaré. No deu ser senzill ser la matrona encarregada del part d'algú que està a punt de perdre al seu bebè», afegeix.

El bebè només va estar viu durant unes hores, i tot i això, la seva mare explica que la dona que els atenia no va descurar un detall, malgrat saber que el petit no sobreviuria. «Vas tractar al nostre petit com si de debò importés. Vas romandre a l'espera, en silenci, durant les seves dues hores de vida. De tant en tant, t'acostaves per comprovar que el seu cor seguia bategant», escriu Amanda.

La dona no deixa d'agrair com la matrona va afrontar la situació en tot moment: «Vas esperar al fet que el seu cor es detingués per fer tot això, amb l'objectiu que poguéssim sostenir-lo mentre encara vivia. Per aquest temps que ens vas regalar, t'estaré eternament agraïda».

Amanda Smith explica que la matrona fins i tot va sortir a buscar dos capells per al seu bebè, malgrat que tots li quedaven «massa grans». «Quan la nostra família ja s'havia acomiadat de Robby, li vas agafar en braços com si es tractés d'un bebè amb vida i te'l vas emportar amb molta cura. Aquest moment en el qual et vaig donar al meu fill perquè te l'emportessis va ser un dels més difícils de la meva vida, però la teva amabilitat em va resultar de gran ajuda».

«Em vas donar el primer capell que va portar el meu fill perquè me'l quedés. Aquest capell és l'única prova física que tinc d'ell, i t'estaré eternament agraïda per aquest gest», escriu Amanda.

La mare del petit bebè mort li agraeix també a la matrona el que va fer per ajudar-la una vegada que el seu bebè ja no estava amb ella. «Et vas assegurar que em traslladessin a una altra planta. Estar a l'àrea de parts i en el paritori era massa dur. Ni tan sols vaig haver de demanar-ho», exposa la dona.

Amanda acaba l'article donant per última vegada les gràcies a aquesta dona que segons ella tant la va ajudar: «Benvolguda matrona, et dono les gràcies per ser tan considerada, comprensiva i amable en aquests dies tan terribles».