La mare dels germans assassinats a València, 'hippie' i activista del 15-M

El 2011 va ser detinguda i condemnada penalment per agredir la policia durant una manifestació

María, asesina de los dos hermanos de Godella, detenida en 2011
Maria, presumpta assassina dels dos germans trobats morts a València, va ser detinguda el 2011 | EFE (Biel Aliño)

Surten a la llum més detalls sobre Maria i Gabriel, pares de les dues criatures presumptament assassinades a cops per la seva pròpia mare a Godella, València. Són 'hippies' i malvivien amb els dos petits en una casa en ruïnes com a 'okupes', recollint aigua d'una font propera i beneficiant-se d'ajudes que els proporcionaven associacions o alguns veïns seus.

La mare no va parar de repetir durant el dia d'ahir que els seus fills, Amiel i Rachel, «havien de ressuscitar», segons confirmava el delegat de govern, Juan Carlos Fulgencio. 

‘Hippies’ i antisistema

Maria prové d'una família acomodada a la urbanització de Rocafort, tot i que ja fa anys que va desmarcar-se'n declarant-se «antisistema». Es va independitzar i es va adherir al col·lectiu 15-M a València, per protestar contra el govern. Justament en una de les manifestacions de 2011 va enfrontar-se a la policia a les portes de Les Corts valencianes i va acabar detinguda.

Ara té 27 anys i en fa sis que va començar la seva relació amb Gabriel, pare dels nens assassinats. La seva vida en parella ha estat des d'un inici com a 'okupes' en una casa mig ensorrada, enmig d'un descampat, curiosament proper a una de les urbanitzacions amb més renda per càpita de València. «Dormien a terra i no tenien res per a menjar», explica la millor amiga de Maria al diari 'ABC'. Havia criat els dos menors com una tieta.

Familia niños asesinados Godella
Maria i Gabriel amb els seus fills assassinats, Amiel i Rachel | Antena 3

 

Els veïns també han parlat. Asseguren que Maria «estava boja», no per les seves idees polítiques, sinó per com vivia. A més, tots reconeixem que era sabut que la parella tenia «problemes mentals». Fa dues setmanes Maria hauria patit un brot psicòtic i, segons alguns testimonis, portava dies cavant forats als voltants del seu habitatge 'okupat'. 

Condemnada per encarar-se a la policia

Maria va ser detinguda en una de les mobilitzacions considerades il·legals que van produir-se el 15-M, l'any 2011, davant Les Corts a València. Es va enfrontar violentament a la policia i van condemnar-la amb pena de treballs en benefici de la comunitat, que posaria en pràctica a la Casa de la Cultura de Rocafort, el barri de famílies acomodades on va créixer. «M'han agafat a mi i m'han pegat, perquè sóc la dèbil», declarava davant les càmeres de televisió aquell dia. .

Segons informa ‘El Español’, persones properes a la jove asseguren que n'estava del tot orgullosa i que l'incident va reforçar el seu activisme. Maria també és ecologista, amant dels animals, defensora dels drets socials i partidària del règim de Maduro. Tot això posat en comú en una forma de vida 'hippie' junt amb la seva parella, Gabriel, que fa dues setmanes li dedicava a Youtube una cançó d'amor. «La màgia està en no pecar», cantava acompanyant-se d'una guitarra.

Gabriel, padre de los dos hermanos asesinados en Godella
Gabriel, pare dels dos germans assassinats a Godella | YouTube

 

La parella va portar també el seu activisme antisistema a Brussel·les, on van viure una temporada, tot i que finalment van instal·lar-se a València, vivint en condicions precàries, sense aigua, ni llum, ni higiene. A més, les poques feines que aconseguien els duraven poc. Gabriel, per exemple, va perdre el seu últim lloc de treball per consumir drogues i arribar tard, segons explica el propietari del bar: «Tenia el seu rotllo 'hippie'... A veure, ningú es podia imaginar que arribés a això. Semblava, dins del seu estil, un noi normal, però...»

Les proves psiquiàtriques de Maria

La parella es troba detinguda a hores d'ara i tots dos passaran a disposició judicial aquest dissabte. Se'ls realitzaran proves toxicològiques i psicològiques per determinar amb exactitud en quin estat mental es trobaven en aquell fatídic moment en què presumptament es va cometre el crim. De moment, en les seves declaracions deien coses sense sentit i mostraven molta confusió

De fet, Maria ja ha estat traslladada a un centre hospitalari on diversos especialistes li han realitzat proves per determinar si les seves condicions mentals són adequades i suficients per poder declarar i, de pas, evitar que més endavant alguna autoritat demani sotmetre-la a noves proves per valorar que no se la imputi pel presumpte assassinat dels seus fills.


Comentaris

envia el comentari